Mergi la conţinutul principal
“Avem apă, dar cu strada cum rămâne?!”

Străzile din cartierul Clony, săpate şi abandonate

• locatarii se tem că vine vremea rea, iar ei vor rămâne blocaţi în noroaie • proiectul de modernizare a fost gândit în aşa fel încât utilajele care ar trebui să asfalteze străzile din Clony lucrează mai mult în cartierul Radu Negru

 

Revenim în cartierul Clony, unde, după cum a promis, Compania de Utilităţi Publice “Dunărea” Dunărea a înlocuit conducta veche de 60 de ani de pe strada Minerilor, montând deja alta de polietilenă de înaltă densitate. După cum v-am mai informat, lucrarea este parte a unui proiect mai amplu, ce presupune şi modernizarea străzilor acestui mic cartier situat în zona Barierei Călăraşilor. Străzile în cauză urmează să beneficieze, în premieră, de covor asfaltic, după ce în ultimii 20 de ani locatarii zonei au făcut nenumărate sesizări pe această temă către Primărie. Din păcate, după montarea noii conducte şantierul a luat o pauză care pare să nu se mai termine, spre exasperarea celor direct afectaţi de această situaţie. “Uitaţi, aici la colţ cu fostul PAL se aruncă gunoi la greu unde s-a intervenit la un record de apă,  placa  din beton pentru noul cămin de vane este mult prea înaltă (probabil adusă la cota viitorului asfalt), iar la intersecţia cu Astrului vanele stau descoperite de circa 3 săptămâni. Au început ploile, iar străzie sunt deja pline de noroaie şi bălţi. Au apărut şi tasări de-a lungul unor conducte de gaz. Dacă lucrurile rămân aşa, o să avem noroaie toată iarna, şi de aceea dorim ca Primăria să dispună ca Tancrad să pună măcar un rând – două de piatră, în locul pământului dus nu ştim unde cu basculantele. Bine că s-au făcut branşamentele la cei ce locuim pe Minerilor. Dar mai e o problemă: nu putem sta cu strada vraişte şi să plătim impozit mare, ca pentru zona zero a municipiului, după cum suntem trecuţi în actele Primăriei”, ne-a declarat Stan Perdutu, unul dintre locatarii nemulţumiţi. 

Oamenii au dreptate numai că, pentru ca problema să se rezolve, ar trebui dislocate utilajele care în prezent lucrează la asfaltarea străzilor din Radu Negru. După cum v-am mai informat, lucrările din Clony sunt prinse în cadrul unui proiect în valoare de 12,1 milioane de lei care vizează în principal cartierul Radu Negru. Cert este că utilajele constructorului care a prins acest contract, firma “Tancrad” SRL Galaţi, stau mai mult în Radu Negru, iar străzile din Clony sunt ignorate, deşi starea lor este chiar precară, iar iarna bate la uşă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro