Mergi la conţinutul principal

Străzi din Centrul Vechi ținute în întuneric cu săptămânile, de Electrica

* de vină ar fi rețelele de alimentare vechi, care cedează când plouă sau bate vântul mai tare * Primăria așteaptă ca Electrica să remedieze avaria cât mai repede, însă Electrica depinde la rândul său de o aprobare de la Seroplant, care să îi permită să taie crengile unor copaci aflați pe traseul cablurilor

 

 

Rețelele de alimentare învechite ale Electrica SA provoacă tot mai multe probleme pe raza municipiului Brăila, situația agravându-se și mai tare atunci când condițiile atmosferice se înrăutățesc. După ploile din ultimele zile, ne-au fost semnalate mai multe căderi de tensiune în diverse zone ale orașului, fiind afectați numeroși abonați casnici, lăsați cu orele fără curent electric în propriile locuințe. Iar dacă genul acesta de avarii sunt remediate, totuși, în câteva ore, pentru alte probleme ce țin de rețeaua de alimentare a iluminatului stradal, problemele pot dura cu săptămânile. Așa se întâmplă, de exemplu, în Centrul Vechi al municipiului, unde mai multe străzi, printre care Str. Catolică, Str. Polonă, Str. Nicolae Bălcescu sau Str. Mărășești, nu mai beneficiază de iluminat pe timp de noapte, de circa două săptămâni. Problema ne-a fost semnalată prin intermediul unor comentarii postate pe site-ul cotidianului nostru. Contactat pentru un punct de vedere pe această temă, viceprimarul Alexandru Jantea ne-a declarat că, într-adevăr, este o avarie care nu ține de firma Luxten, cea care se ocupă de întreținerea corpurilor de iluminat montate pe stâlpi, ci de Electrica, în calitate de furnizor al energiei. ”Luxten ar fi de vină pentru nefuncționarea unui bec de pe un stâlp. Când nu funcționează un cvartal întreg, e o problemă de la Electrica, cu rețeaua de alimentare”, a precizat Jantea. Acesta ne-a mai spus că Primăria a înștiințat oficial firma Electrica despre situația din Centrul Vechi și că așteaptă ca avaria existentă, produsă pe fondul intensificărilor de vânt și a ploilor din ultima perioadă, să fie remediată cât mai repede. Zilele trec, însă, iar problema rămâne nerezolvată și, din câte se pare, e posibil ca situația să mai dureze o perioadă. Asta pentru că, pentru a putea interveni asupra cablurilor defecte, Electrica ar avea nevoie de o aprobare din partea Seroplant, ca să poată tăia crengile unor copaci aflate pe traseul rețelei. Cel puțin așa ne-au informat surse din cadrul companiei de electricitate.

Numai că, deși avaria durează de ceva vreme, abia zilele acestea se va face o solicitare către Seroplant. Cert este că Elecrica nu mai pare dispusă să intervină asupra copacilor de pe aliniamentele stradale fără autorizație din partea autorităților locale. Asta după ce, așa cum v-am informat recent, echipa unei firme aflată sub contract cu furnizorul de energie, care a tăiat abuziv crengile unor copaci de pe strada Ștefan cel Mare, a fost amendată de Poliția Locală cu 2.500 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro