Mergi la conţinutul principal

Stop violenței și delicvenței juvenile! Comportamentul antibullying și nonviolență în mediul școlar și sportiv

• săptămâna trecută, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Brăila și alte instituții, au lansat Proiectul ”Ia ATITUDINE, spune STOP violenței, fii FAIRPLAY în sport și în viață!” • pe parcursul acestui an școlar, specialiștii instituțiilor partenere în proiect vor realiza sesiuni de instruire, informare și prevenire a elevilor Liceului cu Program Sportiv Brăila, în care vor fi abordate teme precum comportamentul antibullying și nonviolență în mediul școlar și sportiv • sunt organizate concursuri cu premii și competiții sportive

 

Elevii sunt sfătuiți de polițiști să adopte un comportament antibullying și nonviolență în mediul școlar și sportiv. Acțiunile antiviolență se desfășoară la Liceul cu Program Sportiv din Brăila. Tinerii vor fi angrenați în trei concursuri, dar și în competiții sportive, fiind acordate și premii.

În cursul acestei săptămâni, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila, în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Brăila, Direcția Județeană de Sport Brăila, Direcția Județeană pentru Familie și Tineret Brăila, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Primăria Municipiului Brăila și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila au lansat Proiectul “Ia ATITUDINE, spune STOP violenței, fii FAIRPLAY în sport și în viață!”.

Potrivit datelor transmise de reprezentanții IPJ Brăila, pe parcursul acestui an școlar, specialiștii instituțiilor partenere în proiect vor realiza sesiuni de instruire, informare și prevenire a elevilor Liceului cu Program Sportiv Brăila. “În cadrul acestora vor fi abordate teme precum: comportamentul antibullying și nonviolență în mediul școlar și sportiv, conduita fairplay în sport, prevenirea consumului de droguri, prevenirea incendiilor, acordarea primului ajutor etc. Totodată, proiectul presupune și implicarea elevilor în trei concursuri, dar și în competiții sportive organizate până la finalul anului școlar 2022-2023. Un prim concurs, intitulat «și sportiv și creativ», presupune identificarea elevilor cu potențial creativ în cadrul activităților desfășurate, care vor realiza câte un articol, compunere sau eseu, în care vor evidenția experiența în cadrul liceului, rezultate sportive înregistrate, motivații personale în alegerea unui sport și ulterior a unei cariere. Reprezentanții instituțiilor partenere vor juriza lucrările elevilor, iar cele mai bune vor fi premiate cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila”, au explicat polițiștii din cadrul Biroului de Presă al IPJ Brăila.

 

Concursuri lansate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență

Potrivit polițiștilor, cel mai elocvent material va fi publicat în ediția anuală a Revistei “Sportul Brăilean”, publicație a Direcțiilor Județene de Sport și pentru Familie și Tineret Brăila. Celelalte două concursuri sunt lansate de Inspectoratul de Urgență “Dunărea” al Județului Brăila și vizează noțiuni practice de protecție civilă și prevenirea și stingerea incendiilor și se desfășoară sub denumirile: “Cu viața mea apăr viața!” și “Prietenii Pompierilor”.

Competițiile în care elevii vor fi atrași în cadrul proiectului sunt volei și handbal, cu prilejul Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace și cros pentru marcarea Lunii olimpice, eveniment anual organizat sub egida Comitetului Olimpic Român, de Direcția Județeană de Sport Brăila și Primăria Municipiului Brăila. “Cu prilejul lansării și popularizării proiectului în rândul elevilor Liceului cu Program Sportiv, sub directa îndrumare a conducerii unității de învățământ, reprezentanții instituțiilor partenere în proiect au adus în atenția elevilor aspecte ce țin de siguranța acestora la școală și la specificul vocațional pe care îl urmează. În cadrul întâlnirilor cu elevii au fost abordate de către specialiști teme precum: comportamentul antibullying și nonviolența în mediul școlar și sportiv, răspunderea penală și contravențională începând cu vârsta de 14 ani, conduita fairplay în sport, prevenirea consumului de droguri, prevenirea incendiilor, acordarea primului ajutor și norme de securitate împotriva incendiilor”, se mai arată în comunicatul transmis de la IPJ Brăila.

Se precizează faptul că Proiectul “Ia ATITUDINE, spune STOP violenței, fii FAIRPLAY în sport și în viață!” este lansat de polițiștii brăileni la Liceul cu Program Sportiv Brăila și derulat în echipă interinstituțională și se înscrie în seria demersurilor instituționale realizate în baza Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2022-2023, elaborat și coordonat la nivelul Instituției Prefectului – Județul Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro