Mergi la conţinutul principal
PUBLICITATE

Stop Justiţiei de partid. Referendumul, obligatoriu pentru Parlament

„Nu recunosc nici un tribunal în afară de Marea Adunare Naţională”. Aşa s-a apărat Nicolae Ceauşescu în procesul de la Târgovişte, din decembrie 1989. În decembrie 2019, vom marca 30 de ani de la prăbuşirea oficială a comunismului, dar visul găştii din jurul lui Liviu Dragnea este acelaşi: transferarea justiţiei din mâinile judecătorilor în mâinile politicienilor, la discreţia lor.

Parlamentarii PSD-ALDE-UDMR resping pe bandă rulantă în Parlament cererile de ridicare a imunităţii. Mai mult, în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, senatorii nici măcar nu au dat un vot, deşi DNA a cerut, de şase luni de zile, un lucru simplu: să îl poată urmări penal pe şeful Senatului, ca pe orice cetăţean.

Recent, prin noul Cod penal, termenele de prescripţie au fost micşorate, pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea de dosarul de abuz în serviciu. În plus, Secţia specială pentru anchetare a magistraţilor (creaţia parlamentarilor PSD) a cerut de la DNA dosarul Teldrum, pentru a-l salva pe Liviu Dragnea de acuzaţiile care i se aduc. Liderul PSD este acuzat că, pe vremea când era preşedinte al CJ Teleorman, a constituit un grup infracţional organizat, care ar fi permis firmei controlate de Dragnea să câştige, ilegal, licitaţii organizate de CJ.

Pentru Ceauşescu a fost nevoie de o Revoluţie. Acum avem însă mijloace democratice. Ne putem opune prin vot imunităţii pe care şi-o doreşte o gaşcă de privilegiaţi din PSD. De aceea, preşedintele Klaus Iohannis a convocat un referendum pe teme de justiţie. Prima întrebare – sunteţi de acord să se interzică amnistia şi graţierea pentru corupţi? A doua întrebare – sunteţi de acord să se interzică ordonanţele de urgenţă în domeniul justiţiei?

Ca să se apere, liderii PSD au recurs la manipulare, repetând cuvântul „consultativ” dorind dă inducă oamenii în eroare. Termenul de referendum „consultativ” NU există nici în Constituţie, nici în legea referendumului!

Este un cuvânt inventat de unii politicieni din PSD, pentru momentele când voinţa populară nu le mai convine. Referendumul convocat de preşedinte este unul pe teme de interes naţional. Curtea Constituţională a stabilit deja, de câţiva ani, că aleşii sunt obligaţi să transpună rezultatul referendumului, iar cei care susţin contrariul se agaţă de chestiuni de procedură.

În timp ce unele referendumuri produc rezultate directe (modificarea Constituţiei, suspendarea preşedintelui) referendumul pe teme de interes naţional produce rezultate indirecte, dar tot obligatorii! Adică, necesită intervenţia altor organe (Parlament, Guvern) pentru a pune în operă voinţa poporului. În cazul de faţă, Parlamentul şi Guvernul nu vor avea voie să legifereze contrar voinţei populare, ci doar în sensul votului dat de dumneavoastră.

Dacă românii vor răspunde cu “DA” la întrebările de la referendum, ofensiva PSD împotriva justiţiei va fi stopată cu adevărat! De aceea, este crucial să mergem la vot pe 26 mai. Un vot pentru “DA” echivalează cu un vot pentru egalitate în faţa legii şi pentru respectarea valorilor Uniunii Europene. PNL este partenerul preşedintelui Klaus Iohannis în acest demers şi se angajează în faţa alegătorilor că va veghea pentru ca voinţa lor să fie respectată de autorităţi.

Comandat de Partidul Naţional Liberal, cod unic mandatar 41190007

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro