Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stop accidentelor rutiere! Șoferii băuți sau drogați, în atenția polițiștilor

* zilele trecute, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat pe raza municipiului Brăila, în zonele cu risc rutier ridicat, acțiuni specifice, pentru depistarea și sancționarea șoferilor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive * au fost testați cu aparatul alcooltest un număr de 56 de șoferi și s-au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale

 

Șoferi băuți sau aflați sub influența substanțelor psihoactive au fost în atenția polițiștilor. Recent, oamenii legii au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere și au dat mai multe amenzi conducătorilor auto certați cu legislația rutieră. Multe dintre accidentele grave se produc pe fondul consumului de alcool.

Astfel, la data de 29 iulie, în intervalul orar 06.30-08.30 polițiști din cadrul Serviciului Rutier, respectiv Biroului Rutier, au desfășurat pe raza municipiului Brăila, în zonele cu risc rutier ridicat, acțiuni specifice pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. “Polițiștii au testat cu aparatul alcooltest un număr de 56 de șoferi, au aplicat 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, prevăzute de O.U.G. 195/2002. Dintre acestea, 2 sancțiuni au fost aplicate pentru conducerea vehiculelor pe drumurile publice sub influența alcoolului și 2 sancțiuni contravenționale vizând alte abateri săvârșite la regimul rutier. De asemenea, polițiștii au reținut 2 de permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare”, au precizat reprezentanții Biroului de Presă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

 

Una dintre cauzele principale generatoare de accidente este conducerea sub influența alcoolului

Potrivit polițiștilor, acțiunea a avut un caracter preventiv și a avut ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și conștientizarea tuturor participanților la trafic despre importanța respectării normelor rutiere. Pe această cale, polițiștii brăileni informează că una dintre cauzele principale, generatoare de accidente rutiere care, din păcate, se pot solda cu decesul unor persoane o reprezintă conducerea vehiculelor pe drumurile publice de către șoferi aflați sub influența alcoolului.                                                                                                                                            

De precizat este că, spre deosebire de prima jumătate a anului 2019 și respectiv 2020, în primele șase luni ale anului 2021, pe raza județului Brăila s-a înregistrat o scădere a numărului de  accidente rutiere soldate cu răniți grav sau chiar cu decesul unor persoane, «recompensă» a polițiștilor rutieri brăileni pentru activitatea desfășurată zilnic de aceștia, pentru prevenirea și combaterea indisciplinei în traficul rutier”, au transmis lucrătorii IPJ Brăila.

 
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii