Romanul "The BFG" (acronim de la Big Friendly Giant) prezintă povestea unei fetiţe, Sophie, care este răpită de un uriaş blând. Acesta străbate satele şi oraşele în timpul nopţii şi "suflă" vise în urechile copiilor care dorm. Uriaşul o ia pe fetiţă în ţara lui misterioasă, unde trăiesc alţi uriaşi, dar aceştia sunt foarte răi. Apoi, Sophie şi uriaşul cel blând vor pleca la război, pentru a apăra Anglia de acei monştri antropofagi, care şi-au pus în minte să devoreze în fiecare noapte copiii din lumea întreagă, informează variety.com.
Studiourile DreamWorks au achiziţionat drepturile de ecranizare a romanului în anul 2010.
Melissa Mathison, care a colaborat cu Steven Spielberg la filmul "E.T.", va scrie scenariul pentru acest proiect cinematografic.
Filmările vor debuta în primul trimestru al anului 2015, iar filmul va fi lansat pe marile ecrane în 2016.
Steven Spielberg are o agendă de lucru foarte încărcată în această perioadă. Cineastul american va lucra din nou cu Tom Hanks, la un thriller produs de DreamWorks, ale cărui filmări vor începe în luna septembrie. Acel lungmetraj, al cărui titlu nu a fost deocamdată ales, va spune povestea - inspirată din fapte reale - unui avocat american angajat de CIA în timpul Războiului Rece.
Alte proiecte regizorale aflate pe agenda de lucru a cineastului american sunt thrillerul SF "Robocalypse" şi drama istorică "Montezuma".
Steven Spielberg a câştigat Oscarul pentru cel mai bun regizor cu drama din 1998 "Salvaţi soldatul Ryan". Pentru rolul căpitamului John H. Miller interpretat de Tom Hanks în acest film, actorul american a fost nominalizat şi el la Oscar.
În cei 40 de ani de carieră, Steven Spielberg a regizat 27 de filme, iar cele mai multe dintre ele au marcat istoria cinematografiei mondiale. Dintre acestea fac parte "Duel pe autostradă/ Duel" din 1971, aflat la originea unui lungmetraj de televiziune, thrillerul "Fălci/ Jaws" (1975), "întâlnire de gradul trei" (1977), "Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute" (1981), "E.T. Extraterestrul" (1982), "Culoarea purpurie" (1985). Printre producţiile sale din anii 90 se disting celebrele filme din 1993 "Jurassic Park" şi "Lista lui Schindler", dar şi "Salvaţi soldatul Ryan" (1998). Filmul biografic "Lincoln" (2012) i-a adus actorului britanic Daniel Day-Lewis cel de-al treilea premiu Oscar din carieră, câştigat în 2013.