Steaua II Bucuresti si Farul II Constanta au stat pentru ca adversarele pe care urmau sa le intilneasca, CS Navodari si FCM Cimpina s-au retras de mult din campionat, insa surpriza cea mare a aparut la Bucuresti, acolo unde Rocar nu a putut sa asigure asistenta medicala, cu toate ca in apropierea stadionului se afla o unitate sanitara si partida nu s-a disputat. Intimplator sau nu, echipa pe care urma sa o intilneasca Rocar era Sageata Stejaru si firesc, speculatiile au inceput sa apara.
Indiferent insa de strategiile pe care le vor pune la cale conducatorii echipei Sageata, formatia tulceana nu are sanse de promovare decit atunci cind Steaua II si Dunarea Calarasi vor abandona aceasta lupta. Ar mai fi Rapid II, o formatie valoroasa, insa conducatorii acestei formatii au afirmat la Insuratei ca nici nu se pune problema promovarii.
O alta partida care urma sa se deruleze la Galati, Politehnica - Inter-Gaz Bucuresti nu s-a disputat, deoarece formatia bucuresteana nu a fost programata pentru aceasta etapa din cauza datoriilor financiare.
Pina la primavara, in seria a doua, primul loc ii apartine satelitului formatiei din Ghencea, Steaua II, care are sase puncte avans fata de locul secund detinut de Rapid II.
CF Braila ierneaza pe locul al optulea, Viitorul Insuratei in zona retrogradarii
Scorul etapei s-a consemnat la Insuratei acolo unde Rapid II, cu un Emil Dica in forma de zile mari in repriza a doua s-a impus cu 4-0 in fata echipei gazda, Viitorul. In urma acestui succes rapidistii incheie sezonul de toamna pe locul al doilea in clasament, in timp ce formatia din Insuratei va ierna pe penultimul loc in clasament. Viitorul are doar 8 puncte, iar in retur va trebui sa lupte mai intii sa realizeze baremul impus pentru acest esalon si apoi sa se gindeasca la evitarea retrogradarii.
Una dintre formatiile care nu fac valuri, dar trateaza fiecare partida cu o mare atentie, CS Ovidiu, a reusit sa stopeze elanul celor de la Unirea Slobozia chiar in propriul fieff al acesteia. Agafitei a marcat golul de trei puncte pentru CS Ovidiu si pina cind se vor da verdictele in partidele care nu s-au disputat, formatia dobrogeana este pe locul al patrulea, in timp ce Unirea, care a cochetat cu podiumul timp de 14 runde, a coborit pe locul al saselea.
Tot cu acelasi scor s-a impus si Portul in partida cu Callatis Mangalia.
CF Braila a reusit un rezultat bun pe terenul uneia dintre formatiile avide de puncte, CSM Medgidia. Jucatorii care s-au remarcat si la partida de pe teren propriu cu Portul, Alexandru Chipciu si Marius Lupu, au avut din nou prestatii foarte bune si alaturi de alti citiva coechipieri au demonstrat prin joc si rezultat ca Braila are resursele necesare de a crea o echipa competitiva.
Cu toate ca a cistigat doua meciuri la rind, CF Braila va ierna pe locul al optulea. Echipa fanion a orasului Braila nu a putut depasi acest prag si sa urce spre virful piramidei, pentru ca pe parcursul sezonului a inregistrat citeva rezultate negative. Ceea ce surprinde este faptul ca in acest tur de campionat jucatorii CF-ului au beneficiat de conditii foarte bune de pregatire, refacere si tot ce presupune activitatea de performanta.
Cauzele declinului fotbalului brailean are insa radacini adinci, vechi de citiva ani buni, o perioada in care fotbalul juvenil din acest oras a fost neglijat total, insa acesta este un subiect asupra caruia vom reveni.
Rezultatele inregistrate in etapa a 17-a:
Dunarea Calarasi - CS Eforie 2-1
Unirea Slobozia - CS Ovidiu 0-1
CSM Medgidia - CF Braila 2-3
Portul Constanta - Callatis Mangalia 1-0
Viitorul Insuratei - Rapid II Bucuresti 0-4