Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Steag rosu, cu secera si ciocanul, arborat de 1 Mai

Au dorit sa sarbatoreasca ziua de 1 Mai, a oamenilor muncii, arborind steagul cu secera si ciocanul. Locuitorii cartierului Hipodrom au fost uimiti sa descopere, luni dimineata, ca in apropierea statiei de autobuz, intr-o zona foarte circulata, a fost infipt intr-un panou publicitar un steag al fostului Partid Comunist Roman, cu secera si ciocanul. Daca cei mai in virsta au fost indignati de acest lucru, pe tineri i-au lasat "reci", mai ales ca acestia nu au auzit de steagul rosu, cu secera si ciocanul si de semnificatia lui. Unul dintre locatarii blocului in fata caruia se afla panoul publicitar in care a fost infipta pinza cu semnificatii comuniste ne-a declarat ca aceasta fusese pregatita inca de duminica seara: "Personal am vazut-o, infasurata si ascunsa intr-un boschet. Eram aici, linga gard, si am vazut o pinza rosie, infasurata, dar nu mi-am dat seama ce este, si nici n-am desfacut-o. Abia azi dimineata, cind am vazut steagul infipt acolo, mi-am dat seama ca a fost pus noaptea... care s-o fi urcat acolo".
"Asta este fascism curat, dupa parerea mea! Cine l-a pus acolo? Dusmanii! Dusmanii tarii asteia, asta fac! Ce treaba mai are secera si ciocanul cu noi, dupa 17 ani?! Nenorocitii, nu pot sa renunte la comunism!", ne-a spus un pensionar. "Acum l-am vazut si eu steagul asta. Nu stiu ce sa zic, nu e in ordine, dar cum l-o fi urcat acolo... Careva bolnav la cap, ca sanatos n-a fost! Nu-mi evoca nici o amintire placuta, imi trezeste amintiri despre ce-a fost inainte, dar acum nu pot sa regret nimic", ne-a spus o pensionara.
"Nu stiu ce este secera si ciocanul, steagul respectiv. Nici nu l-am vazut prea bine, nu i-am dat importanta, pina nu m-ati facut dvs. atenta. E steagul fostului PCR? O fi! Si ce treaba am eu cu el? Nu ma deranjeaza in nici un fel faptul ca e arborat acolo, nu-mi spune nimic, ma lasa rece", ne-a declarat, la rindul ei, o tinara.
Chiar daca privelistea steagului PCR arborat la inaltime deranjeaza pe multi dintre trecatori, este de asteptat ca pina astazi, cind angajatii Primariei revin la munca, acesta sa fluture in vint, acolo unde a fost asezat.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii