Mergi la conţinutul principal

Statuile realizate la ediţia de anul trecut a Simpozionului «Nicăpetre», ”uitate” în curtea liceului ”Nenițescu”

* asta a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, întrebat de consilierul judeţean independent Marian Căpăţînă care mai este stadiul statuilor realizate în cadrul simpozionului de sculptură, în 2019 * Chiriac a precizat că după selectarea evaluatorului cu cea mai bună ofertă, urmează evaluarea şi apoi amplasarea statuilor în locaţiile stabilite * tematica ediţiei a IV-a a Simpozionului Internaţional de Sculptură Monumentală ”Nicăpetre” a fost “Mitul Cultural şi Jertfelnic”

 

 

 

Se fac pregătiri pentru evaluarea statuilor realizate în cadrul ediţiei de anul trecut a Simpozionului Internaţional de Sculptură Monumentală ”Nicăpetre”. Asta a anunţat, cu ocazia celei mai recente şedinţe ordinare a Consiliului Judeţean Brăila, preşedintele Francisk Chiriac. Asta, ca răspuns la o întrebare a consilierului judeţean independent, Marian Căpăţînă, cel de la care a propus acest eveniment la Brăila. Plecând de la ideea că multe dintre statuile rezultate ca urmare a ediţiilor precedente ale simpozionului se află încă în curtea Colegiului Tehnic "C. D. Neniţescu" Brăila, acolo unde au fost realizate de către artişti, Căpăţînă a profitat la finalul şedinţei CJ Brăila şi a întrebat care mai este stadiul demersului legat de amplasarea acestora în oraş.

”Mă interesa care este situaţia evaluării monumentelor realizate în ediţia anterioară a Simpozionului Internaţional «Nicăpetre». Că ele stau acolo în curtea liceului şi nu se întâmplă nimic. Şi voiam să întreb în ce etapă sunt?”, a declarat Căpăţînă la rubrica ”Alte probleme” a şedinţei.

Preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac a explicat că în prezent se analizează ofertele primite din partea evaluatorilor şi că după ce va fi selectată cea mai bună variantă, va începe evaluarea statuilor realizate în ediţia din 2019 a simpozionului, urmând ca după aceea, lucrările să fie expuse în oraş.

Reamintim că cea de-a IV-a ediţie a Simpozionului ”Nicăpetre” s-a desfăşurat în perioada 5 august - 9 septembrie 2019 şi a avut ca temă “Mitul Cultural şi Jertfelnic”. Evenimentul a fost finanţat de Consiliul Judeţean Brăila şi organizat de Muzeul Brăilei “Carol l”, având ca partener Primăria Municipiului Brăila. În 2019 au participat sculptorii: Ana-Maria Negară, cu proiectul Lumina Sfântului Duh; Tavanxhiu Genti, din Italia, cu proiectul Fragile; Vlad-Dan Perianu, cu proiectul Pasărea Phoenix - Jertfă şi Renaştere. Trebuie subliniat că pentru realizarea statuilor a fost folosită marmură de Ruşchiţa. Proiectele celor trei sculptori au fost selecţionate dintr-un total de 25 de lucrări semnate de 18 autori din ţară şi din străinătate, iar autorităţile anunţau la vremea respectivă că lucrările vor fi amplasate pe Bulevardul Independenţei, între străzile Şcolilor şi 1 Decembrie, în continuarea celor care deja au fost expuse în zona respectivă.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro