Mergi la conţinutul principal

Statuia „trei pietre” de pe Bulevardul Independenței, în atenția consilierilor municipali

• în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a CLM Brăila, consilierul municipal PNL Brăila Petrică Popa a atras atenția că pe Bulevardul Independenței, la intersecția cu Strada Nicolae Bălcescu, există o statuie neconcludentă, care nu are nici un fel de tăbliță informativă • acesta l-a rugat pe primarul Marian Dragomir să ia în calcul să înlocuiască cele trei pietre amplasate acolo, eventual, cu bustul unei personalități brăilene • edilul-șef a transmis că s-a făcut inventarierea statuilor de pe Independenței și că va fi consultată și Direcția Județeană de Cultură pentru a vedea dacă există un nume și un autor cunoscut pentru respectiva lucrare • de asemenea, a anunțat că atunci când vremea va permite, va începe o restaurare a tuturor statuilor de pe bulevard

 

În contextul în care Bulevardul Independenței și-a schimbat aspectul în urma lucrărilor de reabilitare, consilierii municipali și-au îndreptat atenția și către unele dintre elementele care decorează această stradă. La rubrica ”Alte probleme” din cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal Brăila din luna ianuarie, consilierul municipal PNL Petrică Popa a dorit să aibă o intervenție în acest sens. Liberalul a atras atenția că la intersecția acestui bulevard cu Strada Nicolae Bălcescu, există un grup statuar ușor neconcludent, despre care nu se cunosc detalii, nici măcar cine este autorul. Acesta i-a sugerat primarului Marian Dragomir că nu ar fi rău dacă ar lua în calcul să înfrumusețeze zona respectivă cu statuia unei personalități brăilene sau cu un alt grup statuar, ceva mai plăcut privirii trecătorilor. Pe scurt, în mijlocul spațiului verde din zona respectivă sunt amplasate trei pietre, într-o formă oarecum peisagistică.

”Domnule primar, pe Bulevardul Independenței, în dreptul străzii Nicolae Bălcescu există un grup statuar care nu are nici un fel de reprezentare, vreo plachetă de reprezentare. Nu știm cine a produs acea operă de artă și nici ce reprezintă. Acum la modul serios, vă rog, domnule primar, să luați în calcul ca acolo să fie amplasat, ori un grup statuar așa cum trebuie, ori bustul unei personalități a Brăilei, dar apolitice. Mulțumesc!”, a declarat Popa.

Primarul Marian Dragomir a explicat că toate statuile de pe Bulevardul Independenței au fost inventariate, astfel că se va lua legătura cu Direcția Județeană pentru Cultură Brăila pentru a afla dacă se cunosc date despre respectiva creație sau despre autor. Totodată, edilul-șef a anunțat că de îndată ce vremea va permite, vor fi demarate lucrări de restaurare a statuilor de pe bulevard.

Știu că Direcția Arhitectului-șef și colegii de la Tehnic au inventariat statuile de pe Bulevardul Independenței. Ați văzut că am avut și astăzi pe ordinea de zi un astfel de subiect. La fel, pot să vă informez asupra faptului că vor începe reabilitările statuilor de pe Bulevardul Independenței atunci când vremea o va permite. Iar în situația în care este vreo statuie descoperită pe domeniul public, aceasta va fi inventariată și introdusă în domeniul public al Municipiului Brăila. Bineînțeles că aceste lucruri se vor face și cu înștiințarea Direcției Județene de Cultură, care aparține de Ministerul Culturii, pentru a identifica și autorul. Mulțumesc frumos!”, a conchis Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro