Mergi la conţinutul principal

Statistică îngrijorătoare. Creşte numărul şomerilor din Brăila

• rata şomajului a ajuns la finalul lui februarie la 4,27% • la aceeaşi dată, în evidenţele AJOFM Brăila figurau înregistraţi peste 5.350 de şomeri

 

Numărul şomerilor din Brăila este în creştere. Cea mai recentă statistică realizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila arată că, la sfârşitul lunii februarie 2019, în evidenţele instituţiei erau înregistraţi 5.359 şomeri (din care 2.068 femei), rata şomajului ajungând la 4,27% (4,10% la sfârşitul lunii ianuarie).

Din totalul de 5.359 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Brăila, 846 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 4.513 erau şomeri neindemnizaţi. În ceea ce priveşte mediul de rezidenţă, 4.029 şomeri provin din mediul rural şi 1.330 sunt din mediul urban.

Structura şomajului pe grupe de vârste arată că cel mai greu îşi găsesc un loc de muncă persoanele care între 40 şi 49 ani (1.658 şomeri), urmaţi de cei care au peste 55 ani (1.173 şomeri).

“Şomerii cu studii gimnaziale (36,66%) au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Brăila, urmat de cei cu studii primare (24,33%) şi cei fără studii (15,08%), iar 10,77% au absolvit şcoală profesională/arte şi meserii. Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 10,34% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii superioare sunt 2,82%”, precizează instituţia într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Brăila sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Brăila la adresa: https://www.anofm.ro/index.html?agentieâBr%C4%83ila

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro