Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Start pregatirilor pentru festivalul concurs "George Grigoriu"

Anul acesta, primul festival de care se vor putea bucura brailenii va fi Concursul International de Muzica Usoara "George Grigoriu", programat pentru perioada 16 - 18 mai.
Organizatorii marelui eveniment se afla in toiul pregatirilor inca de pe acum si sint interesati sa promoveze cele mai bune voci. Asadar, la preselectie sint asteptati toti tinerii interesati de concurs si care doresc sa-si puna in valoare aptitudinile vocale. Festivalul-concurs are drept scop promovarea muzicii usoare romanesti autentice, afirmarea si lansarea tinerelor voci, stimularea valorilor interpretative in vederea plasarii lor in elita muzicii usoare romanesti si internationale. Concursul este deschis tinerilor cu virste intre 16 - 29 ani si se desfasoara cu acompaniament orchestral (live). Trebuie mentionat faptul ca laureatii editiei de anul trecut nu pot participa la concurs. Cei interesati de regulamentul concursului pot accesa www.festival - george - grigoriu.ro. Concurentii romani trebuie sa stie ca preselectia va avea loc pe 15 martie, la Studioul 6 Sile Dinicu al Radiodifuziunii Romane, iar concurentii straini va trebui sa trimita pina pe 1 martie, doua piese din repertoriul propriu pe suport CD la adresa Centrului de Creatie Braila, Romania, Piata Traian, nr. 2 sau prin intermediul postei electronice. In urma preselectiei vor ramine 20 de concurenti.
"Ne dorim ca si editia din acest an a concursului sa aibe calitatea si stralucirea care sa confirme atributul “Evenimentul Anului”, acordat de revista de specialitate a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania", ne-a precizat Maria Puscaciu, director Centru de Creatie.

Trofeul "George Grigoriu" - Volkswagen Passat

Concurentii care vor participa la marele eveniment al anului se vor infrunta pentru Trofeul "George Grigoriu" si anume un Volkswagen Passat. Trofeul "George Grigoriu" se acorda in natura artistului cistigator, in baza unui contract de sponsorizare sau mecenat, incheiat direct intre cistigator si sponsor, deoarece interesul organizatorilor este ca Trofeul sa se cuvina exclusiv Artistului Interpret declarat cistigator. De altfel, in aceasta editie, Premiul I se va ridica la suma de 2.500 euro, Premiul II va fi de 2.000 euro iar Premiul III de 1.500 euro. Premiul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania va consta in 400 de euro si vor mai fi alocate trei mentiuni a cite 500 de euro. Sumele sint impozabile. In cazul jurizarii unor concurenti de valoare egala vor putea fi acordate premii ex - aequo. La fel ca si in ceilalti ani, juriul are in componenta sa personalitati de marca ale muzicii usoare romanesti, membri ai Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor, redactori radio, TV, personalitati culturale locale. Festivalul este organizat de Consiliul Judetean, Centrul de Creatie, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si Societatea Romana de Radiodifuziune.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii