Mergi la conţinutul principal

Start pentru combaterea căpușelor și a țânțarilor la Brăila

* potrivit conducerii SUPAGL, anul acesta, sunt programate șase etape complete de combatere a căpușelor și a țânțarilor prin tratament terestru și avio și cel puțin cinci etape intermediare * într-o primă fază, săptămâna viitoare, se va acționa pe Faleza Dunării, în parcuri, pe bulevarde și în locurile de joacă pentru combaterea căpușelor * de joi, 27 aprilie, s-a început tratamentul avio de delarvare * totodată, au fost, deja, amplasate momeli pentru stârpirea rozătoarelor

 

 

 

Start pentru combaterea și stârpirea, ;obolanilor, căpușelor și a (larvelor) țânțarilor din oraș și din vecinătatea orașului.

Potrivit Serviciului de Utilitate Publică de Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Municipiului Brăila, în perioada imediat următoare, mai precis după data de 1 mai, echipele serviciului vor acționa în zonele verzi ale orașului, cu precădere pe Faleza Dunării, pe bulevarde și în locurile de joacă pentru copii, pentru combaterea căpușelor. Activitatea a fost decalată din cauza ploilor din ultimele zile. Tratamentul pentru stârpirea acestor insecte deosebit de periculoase va fi reluat ori de câte ori va fi nevoie, precizează sursa citată.

O altă acțiune desfășurată de angajații SUPAGL Brăila a fost aceea de deratizare, care tocmai ce s-a încheiat și care a constat în amplasarea de stații de intoxicare cu momeli specifice pe domeniul public. De joi, 27 aprilie, s-a dat startul tratamentului avio de delarvare, care se va desfășura pe parcursul a cel puțin trei zile, în Brăila și în împrejurimi.

Anul trecut, au fost supuse tratamentului de dezinsecție, dezinfecție și deratizare nu mai puțin de 30.000 de hectare din zona UAT Brăila, prin pulverizare cu ceață caldă, ceață rece și tratament din elicopter (tratament avio), toate substanțele folosite fiind încadrate în categoria biocidelor cu agrement tehnic, avizate de Ministerul Sănătății. Valoarea totală a lucrărilor de dezinsecție, dezinfecție și deratizare efectuate de SUPAGL Brăila în anul 2022 a fost de 1.490.000 de lei.

În anul 2022, au fost executate un număr de nouă etape de combatere a țânțarilor, din care cinci etape complete (terestru și avio) și patru etape intermediare, constând doar în tratamentul terestru pe zonele cu vegetație abundentă. Totodată, pentru combaterea rozătoarelor, au fost amplasate pe domeniul public un număr de 340 de stații de intoxicare cu momeli specifice, pe durata a două etape desfășurate primăvara și iarna. Având în vedere consecințele pandemiei de Coronavirus, s-a intervenit preventiv, cu substanțe dezinfectante, ori de câte ori a fost necesar, în special în locurile de joacă pentru copii, pentru a proteja utilizatorii aparatelor montate în aceste spații”, a precizat directorul SUPAGL Brăila, Dumitru Munteanu.

Anul acesta, toate aceste activități vor fi intensificate, pe primul loc aflându-se, bineînțeles, combaterea țânțarilor și a căpușelor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro