Mergi la conţinutul principal

Start pentru înscrieri la Festivalul Concurs „Întâlnirea Umoriștilor” - ediția a V-a

concursul este organizat de Casa de Cultură a Municipiului Brăila în colaborare cu Cenaclul Umoriștilor Brăileni (CUB) „Ștefan Tropcea” el se va desfășura pe două secțiuni, UMOR PE RIME (poezie umoristică și distihuri absurde), cu tema „Fără inimă”, și PROZĂ SCURTĂ (schiță umoristică și aforisme), având tema „Cu inimă” • lucrările pot fi trimise până pe 7 aprilie a. c.

 

Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Cenaclul Umoriștilor Brăileni (CUB) „Ștefan Tropcea”, organizează cea de a V-a ediție a Festivalului Concurs „Întâlnirea Umoriștilor”. Manifestarea va avea loc în perioada 28-30 aprilie, la Casa Memorială „Petre Ștefănescu-Goangă” (Piața Poligon nr. 2), din Centrul IStoric al Brăilei, iar lucrările pot fi trimise până la data de 7 aprilie (data poștei), precizează organizatorii.

„Concursul se va desfășura pe două secțiuni, fiecare având tema sa. Pentru secțiunea UMOR PE RIME (poezie umoristică și distihuri absurde) a fost aleasă tema „Fără inimă”, iar pentru secțiunea PROZĂ SCURTĂ (schiță umoristică și aforisme) tema este „Cu inimă”. Concurenții pot participa la ambele secțiuni și subsecțiuni, însă nu pot obține decât un premiu (care răsplătește cea mai valoroasă dintre lucrările sale). Lucrările vor fi trimise până la data de 7 aprilie 2023 (data poștei), într-un exemplar, cu motto, pe adresa de e-mail a Casei de Cultură a Municipiului Brăila: contact@culturabraila.ro sau prin poștă, pe adresa Casa de Cultură a Municipiului Brăila, Piața Poligon, nr.2, Brăila, cu mențiunea: pentru Concursul „Întâlnirea Umoriștilor”, precizează managerul Casei de Cultură a Municipiului Brăila, Emanoil Ciucașu.

În cazul lucrărilor trimise prin e-mail, se vor trimite două documente: primul va cuprinde datele personale și motto-ul, iar al doilea lucrarea propriu-zisă cu motto. Jurizarea va avea loc în intervalul 10 -14 aprilie 2023, lucrările primite urmând să fie analizate de un juriu prezidat de Mihai Frunză, președintele CUB Brăila. Câștigătorii vor fi invitați la Brăila, unde, pe 29 aprilie, vor fi premiați în cadrul unui spectacol de gală. Regulamentul concursului poate fi urmărit pe pagina de Facebook și pe site-ul instituției, la adresa www.culturabraila.ro.

Festivalul Concurs „Întâlnirea umoriștilor” este un eveniment anual, competitiv și are drept scop cultivarea literaturii umoristice în literatura de gen a Brăilei, descoperirea și promovarea de noi talente. La concurs poate participa orice creator, indiferent de cetățenie și vârstă. Iată și premiile concursului:

Secțiunea I:

Poezie epigramatică

Premiul I - 700 lei

Premiul II - 600 lei

Premiul III - 500 lei

Distihuri absurde

Premiul I - 700 lei

Premiul II - 600 lei

Premiul III - 500 lei.

Secțiunea II

Schiță umoristică

Premiul I - 700 lei

Premiul II - 600 lei

Premiul III - 500 lei

Aforisme

Premiul I - 700 lei

Premiul II - 600 lei

Premiul III - 500 lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro