• pot participa copii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, concursul fiind însoțit de premii de 10.000 de lei • preselecția va avea loc pe 9 martie 2023 • anul trecut, au participat la preselecții 113 concurenți, pentru faza finală fiind admiși 57 dintre aceștia, originari din Bacău, Bârlad, Brăila, Buzău, Craiova, Focșani, Galați, Giurgiu, Iași, Pitești, Roșiori de Vede, Slobozia, Târgoviște, Tecuci și Tulcea
Start pentru înscrieri la cea de a XIII-a ediție a Concursului Național de Muzică pentru Copii „Armoniile Dunării”, care va avea loc în ziua de 17 martie 2023, la Casa Tineretului. Evenimentul este organizat de Școala Populară de Artă „Vespasian Lungu” Brăila, cu sprijinul Consiliului Județean și al Primăriei Municipiului Brăila, iar termenul limită de înscriere este 7 martie 2023.
La Concursul Național de Muzică Ușoară pentru Copii „Armoniile Dunării”, de anul acesta, care se va desfășura în format fizic (LIVE), la Casa Tineretului, se pot înscrie și concurenți din Republica Moldova.
Evenimentul se dorește a fi o modalitate de stimulare și promovare a studiului muzicii ușoare în rândul tinerelor talente, precum și de readucere în atenția consumatorului de artă a celor mai valoroase creații muzicale din repertoriul românesc și internațional. Juriul este compus din personalități ale muzicii ușoare românești și din profesori de specialitate.
Potrivit organizatorilor, Concursul „Armoniile Dunării” este cuprins în Proiectul Managerial și în Agenda Culturală a județului Brăila pe anul 2023 și este structurat pe patru categorii de vârstă: 7 - 9 ani, 10 - 12 ani, 13 - 15 ani și 16 - 18 ani (neîmpliniți la data concursului). Preselecția va avea loc în data de 9 martie 2023, pe baza înregistrărilor video transmise organizatorilor. Totodată, laureații concursului vor primi, pe categorii de vârstă, diplome și premii în valoare totală netă de 10.000 lei, Marele Premiu fiind însoțit de Trofeu.
La ediția anterioară, organizată în anul 2022, au participat la preselecție nu mai puțin de 113 concurenți, pentru faza finală fiind admiși 57 dintre aceștia, originari din Bacău, Bârlad, Brăila, Buzău, Craiova, Focșani, Galați, Giurgiu, Iași, Pitești, Roșiori de Vede, Slobozia, Târgoviște, Tecuci și Tulcea. Cu acest prilej, au fost premiați 30 de concurenți, Marele Premiu și Trofeul concursului fiind câștigate de Andrada-Maria Ghiduruș, în vârstă de 16 ani, din Slobozia, îndrumată de prof. Gabriela Cristea.