Mergi la conţinutul principal

Start la licitaţii pentru Programul “Lapte-corn”!

• Consiliul Judeţean a lansat în SEAP licitaţia pentru furnizarea şi distribuirea de produse de panificaţie, produse lactate şi mere, în anii şcolari 2019-2020 şi 2020-2021 • valoarea contractului pentru cele trei loturi se ridică la aproape 12 milioane lei

 

Consiliul Judeţean Brăila îşi face “temele” din timp! În urmă cu câteva zile, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) a fost lansată licitaţia pentru furnizarea şi distribuirea de produse de panificaţie, produse lactate şi fructe proaspete (mere) prin Programul pentru şcoli al României - anii şcolari 2019-2020 şi 2020-2021. Vorbim de un nou contract cadru, care va fi încheiat pe doi ani, valoarea acestuia ridicându-se la aproximativ 12 milioane lei, fără TVA, mai mare ca acum doi ani.

Potrivit anunţului publicat de CJ în SEAP, pentru lotul I (Produse panificaţie), contractul are o valoare maximă de 5.101.824, fără TVA, iar pentru lotul II (Produse lactate) contractul este de 4.765.440 lei, fără TVA. În ceea ce priveşte lotul III (Mere), suma pe care CJ este dispus să o cheltuie este de 2.119.920 lei, fără TVA.

Preşedintele CJ, Francisk Chiriac, ne-a declarat că s-a lansat licitaţie mult mai devreme decât în urmă cu doi ani pentru ca toate cele trei contracte să poată fi adjudecate până la începerea anului şcolar următor. În acest fel, elevii nu vor mai fi puşi în situaţia de a primi laptele, cornul şi merele târziu, după începerea cursurilor.

“Ne-am învăţat minte şi am luat această decizie ţinând cont de experienţa pe care am avut-o. Ne dorim ca acordul-cadru să fie semnat înainte de începerea anului şcolar, inclusiv contractele subsecvente. Noi am marjat pe un minim şi un maxim ţinând cont că preţurile se vor mări la corn, lapte şi măr. Încercăm să facem lucrurile mai devreme, ca să funcţioneze şi copiii să beneficieze de drepturilor lor. Şi varianta asta cu acodurile-cadru pare să funcţioneze. O să procedez cu absolut toate contractele pe modelul acord-cadru astfel încât să fim în termene cu toate lucrările sau investiţiile pe care vrem să le facem, să nu mai avem termene de aşteptare, bineînţeles, dacă nu ne blochează legislaţia”, ne-a declarat Francisk Chiriac.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 18 martie, ora 15.00, criteriul de atribuire fiind “preţul cel mai mic”.

Reamintim că în anul şcolar 2017-2019, atunci când a fost semnat primul acord-cadru pe doi ani, programul “Lapte-corn” a debutat cu întârziere. La acel moment, elevii au primit din primele zile de cursuri doar laptele şi mărul, cornul fiind distribuit în şcoli mult mai târziu. Însă, deşi s-a pornit cu stângul atunci, la începutul acestui an şcolar nu au mai fost probleme, copiii primind la timp toate cele trei produse.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro