Mergi la conţinutul principal

Start la judecată pentru «Feisbucista criminală»

* Tribunalul Brăila a constatat legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală și a dispus începerea judecății cauzei privind pe inculpata C. M. G. pentru săvârșirea infracțiunii de omor în condiții de violență în familie * femeia este acuzată că și-a lovit copilul în zona capului și a corpului, l-a zgâlțâit cu putere și l-a aruncat în pat, pentru că o deranja cu plânsetele și nu putea sta pe Facebook * după acțiunile agresive exercitate asupra sa, în noiembrie 2021, copilul de numai 1 an și două luni a ajuns la spital în București și apoi a murit

 

Se dă startul procesului în care o brăileancă de 24 de ani este acuzată că i-a adus sfârșitul propriului copilaș, de numai 1 an și două luni, care îi încurca cu plânsetele planurile de pe Facebook. Femeia și-a lovit copilul în zona capului și a corpului, l-a zgâlțâit cu putere și l-a aruncat în pat, iar acesta a ajuns la spital în București, în noiembrie, unde a murit la scurt timp. Mama acuzată de omor a fost trimisă în judecată de procurori, însă procesul nu a putut începe pentru că au fost invocate unele excepții.

Recent, magistrații Tribunalului Brăila au luat o decizie în acest sens și au decis că judecata poate începe. Judecătorii au constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr. 281/P/2021 din data de 25 martie al Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. “Constată legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală și dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpata C. M. G. pentru săvârșirea infracțiunii de omor în condiții de violență în familie (...)”, este soluția dispusă de instanță în ședința din 12 mai.

La data de 3 iunie, inculpata a formulat însă contestație în cauză, dosarul fiind trimis la instanța superioară. Ulterior, inculpata și-a retras contestația, astfel că decizia primei instanțe se pune în aplicare și urmează să se stabilească primul termen de judecată în dosar.

După cum v-am informat, inculpata este acuzată de anchetatori că și-a omorât pruncul în bătaie, deranjată că nu poate să stea pe Facebook. Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, Marinela Coșniță, a dispus trimiterea în judecată a inculpatei C.M.G. de 24 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de omor în condiții de violență în familie, după ce s-a stabilit că moartea minorului, survenită la data de 18 noiembrie, a fost violentă și s-a datorat traumatismului cranio cerebral cu fracturi craniene, el prezentând leziuni traumatice externe dar și interne.

Mama acuzată de omor a fost expertizată psihiatric și s-a stabilit că a avut discernământ în comiterea faptei, stabilindu-se că femeia prezintă tulburare de personalitate instabil impulsivă, dar și o mare capacitate de manipulare, adaptându-și răspunsurile funcție de argumentele aduse de organele judiciare, tocmai pentru a atribui vinovăția asupra altei persoane. Potrivit anchetatorilor, inculpata a dat dovadă de o răceală emoțională față de moartea copilului său, prin comportamentul manipulativ ea simulând nevinovăția.

După cum au stabilit anchetatorii, inculpata C.M.G. este mama a șapte copii,  majoritatea fiind în sistemul de protecție.

Moartea copilașului de numai un an și două luni s-a produs pe fondul lipsei de atenție din partea mamei care îl avea în grijă, dar și pe fondul faptelor violente, după cum au stabilit anchetatorii, rețelele de socializare fiind mult mai importante. “Din probele administrate, s-a concluzionat că minorul îi genera acesteia o stare de disconfort, urmare faptului că era obligată să întrerupă acțiunile sale pe rețelele de socializare (Tik Tok, Facebook). Din cele expuse de rudele noului concubin, fără ca acestea să cunoască situația anterioară a inculpatei raportat la ceilalți cinci copii și rudele acestora, se confirmă același comportament delăsător, neglijent al inculpatei, în calitate de mamă față de minorul P.R.”, au precizat surse din rândul anchetatorilor.

După cum s-a stabilit în urma cercetărilor, urmare a faptului că acțiunile minorului, care plângea și deranja lucrurile din casă, căutând joaca și afecțiunea mamei, inculpata avea momente de impulsivitate, de nervozitate, care o determinau să intre în casă la acesta și să țipe la el, să îl împingă/îmbrâncească

și să îl lovească cu palmele, când acesta se apropia de ea căutând joacă ori afecțiune maternă. În data de 2 noiembrie, ora 23:00, reprezentanții Spitalului Județean Brăila - Unitatea de Primiri Urgențe, au sesizat Poliția Rurală Ianca cu privire la faptul că un minor aflat în stare comatoasă gravă a fost adus de la Spitalul Orășenesc Făurei de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Brăila. Potrivit anchetatorilor, concubinul femeii a fost cel care a sunat la medicul de familie după ce a văzut că cel mic are probleme, apoi a căutat o mașină pentru a se deplasa la spital. Micuțul a fost apoi transferat la spital în București, el fiind în comă cu șanse mici de supraviețuire. La scurt timp a decedat, astfel că mama lui a fost acuzată de omor în condiții de violență în familie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro