Mergi la conţinutul principal

Start la judecată în dosarul «Nepot în lanţ»

* bunicul care şi-a ţinut nepotul minor legat cu lanţul de picior, pentru a-l determina să se cuminţească şi să nu mai plece de acasă, nu a reuşit să scape de judecată * instanţa a respins cererile şi excepţiile invocate de inculpatul P. C. şi a constatat legalitatea sesizării instanţei, bunicul fiind acuzat de infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal şi rele tratamente aplicate minorului * primul termen de judecată în dosar este stabilit pentru jumătatea lunii februarie

 

 

 

Bărbatul de 64 de ani care şi-a ţinut nepotul legat cu lanţul de picior, pentru a-l determina să se cuminţească şi să nu mai plece de acasă, nu a reuşit să scape de judecată. Trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal şi rele tratamente aplicate minorului, inculpatul P.C. a invocat unele excepţii şi a sperat că scapă. Recent, instanţa a respins cererile invocate de inculpatul P. C. şi a constatat legalitatea sesizării instanţei, primul termen de judecată în dosar fiind stabilit pentru jumătatea lunii februarie. “Respinge cererile şi excepţiile invocate de inculpatul P. Constantin şi constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila privind pe inculpatul trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi rele tratamente aplicate minorului. Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpat”, este soluţia pronunţată de Judecătoria Brăila.

În aceste condiţii, magistraţii au putut stabili termenul de judecată în acest dosar, procesul urmând să înceapă în data de 16 februarie, după cum se arată pe site-ul instanţei. Mai departe, bunicul nu mai poate decât să aştepte verdictul judecătorilor.

După cum v-am informat anterior, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria (PJ) Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului P.C. de 64 de ani pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal şi rele tratamente aplicate minorului, fapte prevăzute şi pedepsite de codul penal.

În rechizitoriul procurorului se arată faptul că numitul D.S.M. a spus că bunicul său P.C. l-a legat cu lanţul de picior în data de 20 august 2020, pe motiv că se droghează şi că se duce la furat, relatând că în perioada în care a fost ţinut legat nu a fost supus unor acte de violenţă cauzatoare de leziuni traumatice. Potrivit procurorilor, P.C. a confirmat spusele minorului, declarând verbal că a recurs la acest tratament pentru a-l împiedica pe nepotul său să mai recurgă la acte de vagabondaj, pe fondul consumului de substanţe halucinogene şi astfel să nu mai comită fapte penale pentru a face rost de bani să îşi cumpere substanţe interzise. „În luna august 2020, persoana vătămată obişnuia să plece de acasă, în cartier, cu prieteni de-ai săi, petrecând timpul cu aceştia, fumând marijuana şi etnobotanice, lipsind nopţile de acasă. Astfel că, în data de 13 august 2020, bunicul său, P.C., în grija căruia se afla de circa o lună de zile, de când revenise de la tatăl său din Franţa, a luat hotărârea de a-l lega cu lanţul din fier de piciorul stâng, cu lacăt, de peretele camerei în care minorul dormea, stând aşa legat prima dată timp de două zile, timp în care bunicul îi aducea de mâncare, apă, ţigări şi ocazional îi dădea drumul pentru a putea merge la toaletă. Uneori îl mai elibera pentru scurte perioade de timp, cât timp era bunicul acasă”, au stabilit procurorii.

În data de 16 august 2020, se arată în rechizitoriul PJ Brăila, persoana vătămată a găsit un topor de mână lângă uşa de intrare în curte şi cu acest topor a reuşit să taie lanţul de la picior şi să scape. Persoana vătămată a fugit de acasă, fiind adus la domiciliu după câteva zile de nişte prieteni. În data de 24 august, în cursul serii, persoana vătămată a găsit un telefon mobil al unchiului său şi a apelat serviciul de urgenţă 112. Minorul a comunicat operatorului de serviciu că bunicul său îl ţine legat cu lanţul deoarece fumează, a dat chiar şi adresa unde era ţinut şi în scurt timp la faţa locului au sosit organele de poliţie. Bunicul a fost trimis în judecată de procurori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro