Mergi la conţinutul principal

Start la judecată în dosarul «Mită la Arestul IPJ»

Marian Pandrea şi concubina sa, Ionela Călin, care i-au oferit bani unui poliţist pentru a-l convinge să introducă bunuri interzise în Arest, unde se afla Pandrea, au sperat că scapă de proces, însă nu le-a mers • instanţa a dispus începerea judecăţii • în septembrie 2017, pe firul “afacerii” au intrat ofiţerii Direcţiei Anticorupţie

 

Fără scăpare. Excepţiile invocate de deţinutul Marian Pandrea şi concubina sa, Ionela Paula Călin, cei care, anul trecut, au încercat să mituiască un poliţist de la Arestul IPJ, unde se afla Pandrea, au fost respinse de judecători. În aceste condiţii, procesul a putut începe efectiv, următorul termen fiind stabilit pentru luna martie. Până atunci, se mai aşteaptă fişa de cazier a inculpatului Pandrea, care a fost trimis în Spania, întrucât pe numele lui a fost emis un mandat de arestare pentru o faptă comisă cu mai mulţi ani în urmă.

În noiembrie 2017, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Brăila au finalizat cercetările, iar procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi. Marian Pandrea este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, instigare la dare de mită şi instigare la introducerea în mod ilicit de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool, în Arestul IPJ. La rândul său, concubina Ionela Paula Călin va fi judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi instigare la introducerea în mod ilicit de obiecte interzise.

Aflat în Arestul IPJ, Marian Pandrea s-a decis să ia legătura cu concubina sa, ca să-i facă rost de filme porno şi obiecte/substanţe interzise, respectiv telefon mobil, alcool, etnobotanice şi medicamente cu efect psihoactiv. În acest scop, pe 1 septembrie, el i-a oferit unui poliţist de la Arest un pachet de ţigări şi un bilet pentru concubina Ionela, în care deţinutul explica ce doreşte şi câţi bani trebuie oferiţi poliţiştului.

Totul s-a declanşat la data de 2 septembrie, când ofiţerii DGA – SJA Brăila au fost sesizaţi cu privire la faptul că bărbatul, care era deţinut în arestul unităţii de poliţie, i-a oferit unui agent de poliţie suma de 150 lei pentru a-l determina să-şi încalce atribuţiile de serviciu. Acesta trebuia să introducă în arest bunuri interzise la deţinere, banii urmând să-i fie remişi de către concubina deţinutului. Femeia a fost prinsă de ofiţerii de la Anticorupţie chiar în timp ce îi dădea mita de 150 lei poliţistului de la Centrul de Arestare Preventivă al IPJ Brăila. Femeia i-a înmânat poliţistului şi o pungă de cadouri în care se aflau un telefon mobil Samsung cu cartelă Orange şi un card de memorie Kingston, un încărcător, o pungă din plastic cu “fragmente vegetale” (pe care inculpata le numea “ceai”) şi o cutie conţinând foiţe pentru confecţionat ţigări. Punga ar fi trebuie să ajungă la deţinutul Pandrea, numai că toate planurile s-au spulberat.

Brăileanul Marian Pandrea, de 36 ani, fusese arestat preventiv de judecătorii Curţii de Apel Galaţi, la data de 25 august, pe numele său fiind emis un mandat european de arestare, de către autorităţile spaniole, pentru o tentativă de omor comisă în urmă cu 8 ani. Bărbatul urmărit la nivel internaţional a fost prins în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Brăila, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Între timp, Pandrea s-a mai ales cu nişte acuzaţii penale pe cap, în afară de cele din Spania, ba mai mult, a tras-o şi pe concubină după el. Instanţa va decide pedepsele pe care le merită cei doi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro