Mergi la conţinutul principal

Start foarte bun de sezon pentru atleţii brăileni

• Alexandru Iconaru a câştigat primul concurs ca junior I • deţinător al recordurilor naţionale la 60 m garduri în sală şi aer liber la juniori II, Iconaru vrea să repete performanţele şi la noua categorie de vârstă • Iulia Banaga şi Bianca Toader au început cu dreptul sezonul atletic 2018

 

Toţi sportivii brăileni care au participat la prima etapă a Campionatului Naţional de atletism pentru seniori, tineret şi juniori de la Bucureşti, au stabilit noi recorduri personale.

La prima competiţie din 2018, prima la care a concurat în calitate de junior I, Alexandru Iconaru, atlet cu dublă legitimare, LPS Brăila - CSM Oneşti, pregătit de profesorul Fănel Ionescu, a câştigat proba de 60 m garduri cu un nou record personal 7:94 secunde. Iconaru are ca obiectiv în sezonul indoor realizarea unui nou record naţional la juniori I, performanţă pe care o poate realiza la următoarele două competiţii la care va participa, finala Campionatului Naţional şi Campionatul Balcanic, acesta urmând a avea loc pe 10 februarie, la Sofia, în Bulgaria.

Alexandru Iconaru a reuşit, în decembrie 2017, la ultimul său concurs la juniori II, să îmbunătăţească recordul naţional al României, în proba de 60 m garduri. Brăileanul care deţinea recordul la această probă, 7:81 secunde, a reuşit o performanţă deosebită, a alergat această distanţă în 7:65 secunde, timp greu de bătut în acest moment în România. Însă, tot la juniori II, Iconaru deţine recordul României şi în aer liber: 13;51 secunde.

“Alexandru Iconaru a început 2018 aşa cum l-a încheiat pe cel anterior, adică foarte bine. A câştigat proba de 60 m garduri la juniori I, prima lui competiţie la această categorie de vârstă, cu un timp bun, iar acest lucru ne dă speranţe într-o evoluţie conform aşteptărilor şi în acest an. Obiectivul lui este acela de a doborî recordul naţional în sală la 60 m garduri la juniori I şi are la dispoziţie două competiţii pentru asta, naţionalele şi balcaniada din Bulgaria. Iconaru deţine ambele recorduri naţionale la juniori II, încercăm să obţinem aceleaşi rezultate notabile şi la noua lui categorie de vârstă la care concurează din acest an”, ne-a declarat profesorul Fănel Ionescu.

O evoluţie foarte bună au avut-o şi atletele Iulia Banaga de la grupa profesorului Nicolae Iorga şi Bianca Toader de la grupa profesorului Nicu Roată, ambele cu dublă legitimare, LPS Brăila - CSM Oneşti, în proba de 60 m garduri. Proba a fost câştigată de o atletă senioară, Anamaria Nesteriuc de la Steaua Bucureşti, Banaga, junioară I, s-a clasat pe locul al doilea, iar Toader, care este junioară II, a ocupat poziţia a treia, ambele cu timpi care reprezintă noi recorduri personale. La 60 m garduri fete, pe locul al cincilea s-a clasat Andreea Dinu, sportivă aflată în primul an la junioare II, pregătită de profesorul Nicu Roată. La 400 m, Iulia Banaga s-a clasat pe locul al treilea, iar Andreea Dinu a ocupat poziţia a 13-a, într-o confruntare care a reunit la start sportive de la toate categoriile de vârstă. Bianca Toader s-a clasat pe locul al patrulea la 60 m plat.

Evoluţii în creştere au avut Alexandru Galupa, Ştefan Hariga, Tudor Petrişor şi Andrei Creţu.

“A fost un concurs util pentru sportivii noştri care sunt încă juniori II, deoarece ei nu au prea multe posibilităţi pentru a-şi verifica forţele înainte de finale. La finalul acestei săptămâni, atleţii juniori II vor participa, tot la Bucureşti, dar numai cu sportivi de vârsta lor”, a punctat profesorul Nicu Roată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro