Mergi la conţinutul principal

Start cu dreptul pentru Cuza Sport la turneul final

• încurajaţi de peste 1.200 de spectatori, brăilenii au câştigat cu 101-77 partida cu  ABC Athletic Constanţa • în celălalt meci Ştiinţa Bucureşti s-a impus cu 101-93 în disputa cu CN Aurel Vlaicu Bucureşti

 

Principalele candidate la promovarea în Liga Naţională, Cuza Sport Brăila şi  Ştiinţa Bucureşti, au făcut spectacol în Polivalentă şi au obţinut victorii în prima etapă a turneului final al Ligii I. Ambele echipe au marcat 101 puncte, însă formaţia gazdă a câştigat cu un scor categoric, 101-77 partida cu ABC Athletic Constanţa, în timp ce Ştiinţa a obţinut o victorie la doar opt puncte, 101-93, în disputa cu concitadina CN Aurel Vlaicu.

În faţa a peste 1.200 de spectatori echipa brăileană a evoluat la turaţie maximă şi a câştigat toate cele patru sferturi ale partidei, 35-20, 20-17, 23-19, 23-21. Cuza Sport s-a distanţat la 13-0 după 2 minute şi jumătate, iar constănţenii au înscris un coş de 3 puncte 15 secunde mai târziu. Jucătorii pregătiţi de Cătălin Ştefănescu şi Mircea Totolici au continuat să conducă ostilităţile în teren, iar la jumătatea primului sfert aveau 15 puncte avans, 21-6. Constănţenii au avut o tresărire de orgoliu, însă Engi, cu o aruncare de 3 puncte şi Movileanu, cu una de 2 puncte, au făcut ca diferenţa de 15 puncte dintre brăileni şi constănţeni să se menţină. Acelaşi decalaj, 35-20, s-a înregistrat pe tabelă şi la finalul primului sfert al partidei.

Actul al doilea al partidei a fost ceva mai echilibrat, constănţenii şi-au jucat în continuare şansa la un rezultat pozitiv, însă Cuza Sport a fost într-o zi foarte bună, a condus chiar şi la 19 puncte, 51-32, iar la pauza mare avea în continuare un avantaj substanţial pe tabelă, 55-37.

În partea a doua a întâlnirii nu s-a schimbat nimic: brăilenii au evoluat la fel de sigur în ambele faze, au reuşit să marcheze 7 puncte consecutiv şi, după ce au avut un avantaj de 22 de puncte, au câştigat sfertul al treilea cu 23-19, iar la general conduceau cu 78-56.

Ultimul sfert al meciului a fost controlat tot de echipa gazdă, brăilenii au mai avut o perioadă foarte bună şi au mărit decalajul dintre ei şi constănţeni la 29 de puncte. A fost 99-70 pentru Cuza Sport iar Andrei Sava a înscris un coş de 2 puncte şi formaţia brăileană s-a impus cu 101-77 şi a luat o primă opţiune la promovarea în Liga Naţională.

Pentru Cuza Sport au marcat David Engi 14 puncte, Ioan Borşa 12, Joshua Keyes 12, DeAllen Jackson 11, Andrei Damian 10, Alin Andrieş 9, Adrian Movileanu 9, Florin Voiculeţ 9, Andrei Sava 6, Radu Avramescu 5, Şerban Halici 2, Eduard Urdă 2, iar pentru Athletic Constanța au înscris Oprean 15 puncte, Trandafir 14, Booth 13, Liţă 13, Mihai 8, Miloş 8, Călin 2, Ursu 2, Şerban 2.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro