Mergi la conţinutul principal

Start înscrieri la Festivalul Concurs „Întâlnirea Umoriștilor”

• evenimentul este organizat de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Cenaclul Umoriștilor Brăileni (CUB) „Ștefan Tropcea” • lucrările pot fi trimise până la data de 29 martie 2024 (data poștei)

 

Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Cenaclul Umoriștilor Brăileni (CUB) „Ștefan Tropcea” organizează cea de a șasea ediție a Festivalului Concurs „Întâlnirea Umoriștilor”. Potrivit managerului Casei de Cultură a Municipiului Brăila, Emanoil Ciucașu, evenimentul va avea loc în perioada 12-14 aprilie 2024, la Casa Memorială „Petre Ștefănescu-Goangă”, din Centrul Istoric al Municipiului Brăila (Piața Poligon nr. 2).

Concursul se va desfășura pe două secțiuni, UMOR PE RIME (poezie umoristică și distihuri absurde) și PROZĂ SCURTĂ (schiţă umoristică și aforisme). Tema aleasă pentru ediția din acest an este una comună: IPOCRIZIE. Concurenții pot participa la ambele secţiuni și subsecțiuni, însă nu pot obţine decât un premiu (care răsplătește cea mai valoroasă dintre lucrările sale).

„Lucrările vor fi trimise până la data de 29 martie 2024 (data poștei), într-un exemplar, cu motto, pe adresa de e-mail a Casei de Cultură a Municipiului Brăila: contact@culturabraila.ro, sau prin poștă pe adresa Casa de Cultură a Municipiului Brăila, Piaţa Poligon nr.2, Brăila, cu mențiunea: „pentru concursul Întâlnirea Umoriștilor”. În cazul lucrărilor trimise prin e-mail, se vor trimite două documente: primul va cuprinde datele personale și motto-ul, iar al doilea lucrarea propriu-zisă cu motto”, precizează sursa citată.

Jurizarea va avea loc în intervalul 1-4 aprilie 2024, lucrările primite urmând să fie analizate de un juriu prezidat de Mihai Frunză, președintele Cenaclului Umoriștilor Brăileni (CUB) „Ștefan Tropcea” Brăila.

Câștigătorii vor fi invitați la Casa Memorială „Petre Ștefănescu-Goangă”, unde, pe 13 aprilie 2024, vor fi premiați în cadrul unui spectacol de gală. Regulamentul concursului poate fi studiat pe pagina de Facebook și pe site-ul Casei de Cultură a Municipiului Brăila, la adresa www.culturabraila.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro