Stancu vrea să stea cu ochii pe Mihăilescu, la propriu şi la figurat | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Stancu vrea să stea cu ochii pe Mihăilescu, la propriu şi la figurat

Un supraveghetor numit de Consiliul Judeţean la Centrul de Imagistică sau înregistrarea non-stop cu camere video, la care să aibă acces doar conducerea Consiliului Judeţean - sunt doar două din variantele pe care le ia în calcul preşedintele Consiliului, Gheorghe Bunea Stancu, când este vorba despre protejarea viitorului Centru de Imagistică de vreo minte sau vreo mână criminală, mânată de interese murdare, care ar putea să defecteze aparatura cumpărată pe bani grei de către CJ. Şeful judeţului nu exclude însă nici varianta de a muta pur şi simplu centrul într-o altă locaţie, departe de actualul manager al Spitalului Judeţean, Ştefan Mihăilescu: "Lumea zice că am ceva cu doctorul Mihăilescu, dar nu este adevărat. Nu am nimic cu Mihăilescu şi-i doresc succes, să rămână acolo cât vrea el. Nu înţeleg însă cum ţinem pe post un astfel de om, care nu reuşeşte să ia măsuri pentru a reabilita Spitalul Judeţean. Probabil că începerea cercetării penale se poate transforma, dacă se constată că s-a încălcat legea şi se va pune în mişcare urmărirea penală şi atunci nu mai discutăm, legea se aplică şi se trece la suspendare. În niciun caz, toate proiectele pe care le-am făcut până acum... nu o să aibă şansa domnul Mihăilescu să se bucure din plin de ele, motivaţia fiind că nu am încredere că este capabil să le gestioneze. Aştept ca lucrurile să ia un anumit curs, pentru că nu poţi să pui lupul să păzească oile. Astăzi, Mihăilescu e lupul şi documentele din Spitalul Judeţean sunt oile. Păi, atâta timp cât organele statului au început urmărirea penală împotriva unei persoane, e o regulă de bun simţ din orice stat, îmi dădeam eu demisia sau mă autosuspendam! Acolo a fost făcută o investiţie în blocul alimentar, de 9 miliarde (lei vechi -n.r.). Şi ei s-au apucat ca în interiorul ei, cu nişte firme de ei ştiute, fără expertiză, fără autorizaţie de construcţie - deci eludând orice formă legală -, au mai băgat vreo 4 miliarde de lei în materiale şi vreo 5 miliarde, în manoperă. Cine îmi spune mie că manopera e mai scumpă decât materialele la o lucrare... E clar că acolo e o chestie. Nişte mizerii de nu-ţi închipui, din punct de vedere al documentelor. Şi acum îl pui pe Mihăilescu să păzească documentele respective... ".

"Se poate filma tot ce se întâmplă înăuntru şi la aceste înregistrări să avem acces numai noi"

Gheorghe Bunea Stancu a declarat că procedurile de licitaţie pentru cele cinci aparate din dotarea Centrului au fost încheiate şi dat fiind că nu au fost contestaţii este de aşteptat ca în 60 de zile, acestea să fie livrate, montate şi să poată să fie date în funcţiune: "Imagistica este terminată ca şi procedură, zilele trecute s-a terminat ultima procedură pentru computer tomograf, investiţia este de aproape 8 milioane RON, o parte din contracte sunt deja semnate, altele sunt pe cale de a fi întocmite. Au fost fel de fel de intervenţii, inclusiv din partea unor medici, toată lumea spune să lăsăm Centrul la Spitalul Judeţean. Eu am pus o singură întrebare: cine îmi garantează mie că aceste aparate sunt folosite aşa cum trebuie, aşa cum scrie în instrucţiuni? Normal că domnul Mihăilescu îşi doreşte să aibă Imagistică, ce n-a putut face el o viaţă, să aibă şi Imagistica pe mână... Nu am luat nicio decizie în ce priveşte montarea lor, există şi o variantă să facem un serviciu public al judeţului Brăila pe Imagistică, am dat în studiu această chestiune".

Preşedintele CJ nu şi-a pierdut speranţa că viitorul Centru ar putea funcţiona în Spitalul Judeţean, în condiţiile dorite de el şi are în vedere o serie de posibilităţi cum ar fi suspendarea managerului Mihăilescu, în urma începerii urmăririi penale sau încetarea contractului său de muncă, plus instituirea unor măsuri draconice de supraveghere a Centrului de Imagistică, de tip Big Brother, până se întâmplă una din primele două posibilităţi: "Probabil că ne vom gândi la nişte soluţii şi atunci când vom da aceste aparate la Spitalul Judeţean, le vom da cu clauză. Nişte celule fotoelectrice care măsoară numărul celor care intră acolo, se poate filma tot ce se întâmplă înăuntru şi la aceste înregistrări să avem acces numai noi, de la CJ, nu ei, de la spital. S-ar putea să avem un reprezentant al CJ în Spitalul Judeţean, care să verifice modul în care se folosesc aceste aparate, iar la prima constare că ele nu se folosesc cum trebuie, le-am mutat. Căutăm cea mai bună soluţie în interesul populaţiei. Părerea mea este că cea mai bună variantă e în Spitalul Judeţean, cu o singură condiţie: ca acesta să fie restructurat din temelii. Eu l-aş face corpul A - spital de urgenţă, iar corpul B - de cronici".

"Centrul de Imagistică nu face concurenţă niciunui cabinet privat, pentru că este mult peste oricare dintre ele"

Directorul medical al Spitalului Judeţean, dr. Cristian Pricop, este însă de părere că nu se poate pune problema că viitorul Centru de Imagistică ar face concurenţă cabinetelor private ale medicilor specialişti, dat fiind că niciun astfel de cabinet nu are în dotare măcar un aparat de nivelul celor ce vor fi aduse: "Această aparatură costă enorm şi nimeni nu-şi poate permite să achiziţioneze aşa ceva la cabinetul privat. Nici măcar un singur aparat de acest tip, nu toate. Centrul de Imagistică nu face concurenţă niciunui cabinet privat, pentru că este mult peste oricare dintre ele. Centrul respectiv prezintă multiple avantaje, unul dintre ele fiind acela că dă medicilor siguranţa actului medical, a diagnosticului, ceea ce este foarte important, ca să dormi liniştit acasă, vă spun eu. Pe de altă parte, trebuie să înţelegem că, pe lângă faptul că suntem medici, suntem şi noi oameni, avem şi noi părinţi, rude, prieteni, care la un moment dat vor avea o problemă şi va trebui să apelăm la asemenea servicii. La momentul acesta, Spitalul Judeţean Brăila are un tomograf foarte vechi, care funcţionează cu dificultate, reabilitarea lui este imposibilă, iar aducerea lui la un nivel de funcţionare se face cu cheltuieli foarte mari, iar la Spitalul Judeţean Galaţi au două tomografe care sunt defecte".

Doctorul Pricop crede, în acest context, că este exagerat să se meargă pe ideea că cineva ar pune la cale sabotarea funcţionării aparaturii ce va fi adusă pentru Centrul de Imagistică. Directorul Pricop spune că nu este nevoie supravegherea continuă, 24 de ore din 24, sub formă video sau de alt gen, pentru a preîntâmpina posibile încercările de defectare a aparatelor de la Centrul de Imagistică : "Acum, aş zice, glumind, că de ce ţi-e frică, nu scapi, dar vorbind serios, nu este cazul. Eu sunt convins că nu este nevoie de asemenea măsuri de supraveghere şi noi ne dorim din tot sufletul ca aceste aparate să fie aduse la spitalul nostru. Este în interesul nostru, al tuturor, inclusiv al medicilor, să avem Centrul de Imagistică în Spitalul Judeţean".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro