Mergi la conţinutul principal

Stancu vrea să arbitreze conflictul dintre Brăila şi Chiscani pe tema Lacu Sărat

* Stancu spune că atâta vreme cât şi CJ are interese acolo şi zona arată cum arată, nu poate lăsa lucrurile aşa cum sunt

Preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, crede că doar instituţia pe care o conduce ar putea pune lucrurile pe picioare în ce priveşte administrarea staţiunii Lacu Sărat, subiect de conflict între Primăria Brăila şi Primăria Chiscani. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Stancu a precizat că îşi doreşte ca CJ să intre în acest parteneriat ca un factor de echilibru, mai ales în contextul în care are interese în zonă, datorită centrului de la vila "Lăcrămioara". "O să fac o invitaţie, atât Primăriei Brăila, dar şi primarului din comuna Chiscani, pentru a intra şi CJ în această administrare a Lacului Sărat, parteneriat, asociere, cum vrem să îi spunem. Noi nu dorim decât să creăm stabilitate şi să apropiem această staţiune de standarde europene. Adică, când ne vizitează, oricine ne vizitează, destui de mulţi din ţară, fie pensionari, fie altă categorie, să aibă ce vedea, nu ce e acum. Trebuie să încercăm să refacem inclusiv administrarea, aşa cum era în perioada interbelică, cu oameni care să se ocupe efectiv de acest lucru. Nu trebuie vreo 50 de angajaţi la administraţia asta. Dacă sunt 2-3, sunt suficienţi. Ei trebuie să se ocupe de această staţiune din toate punctele de vedere. Şi nu vreau să vă dau exemple, dar cum intraţi pe dreapta, este o clădire, care, de când mă ştiu eu, este în paragină. Nu mai zic că accesul în staţiune trebuie să fie cu totul şi cu totul altfel, iar acolo trebuie cineva să vegheze la cum arată apa aia din lac, care sunt metodele de a aduce apă în Lacu Sărat, de a nu strica... indiferent ce se comentează", a explicat preşedintele CJ.
Acesta a mai adăugat că deşi problema juridică legată de apartenenţa teritorială a acestei staţiuni e departe de a se fi rezolvat, lucrurile nu pot fi lăsate aşa cum sunt acum şi că CJ trebuie să intervină dacă se doreşte a se face ceva: "Tocmai pentru că problema juridică nu s-a rezolvat, noi vrem să fim partenerii neutri din această asociere, factorul de echilibru. Şi noi avem interese acolo, cu vila «Lăcrămioara» şi îmi e ruşine când vine cineva să îl plimb pe acolo, parcă ar fi zonă militară cu bariera aia... Ce caută o barieră într-o staţiune? Ce caută TIR-uri în staţiune? Ce caută maşini parcate pe trotuar acolo? Mă rog, nu mai comentez, dar astea se vor rezolva...", a încheiat Stancu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro