Mergi la conţinutul principal

Stancu se ocupa de reabilitarea cladirilor Spitalului Judetean

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este frustrat de faptul ca nu poate sa-l schimbe pe directorul Spitalului Judetean Braila, desi a incercat acest lucru de mai multe ori, in ultimii ani. Stancu a marturisit la ultima sedinta a Consiliului Judetean ca, daca ar fi fost in puterea sa, l-ar fi inlocuit de mult din functie pe Mihailescu, insa n-a putut face acest lucru, asa incit asteapta cu nerabdare descentralizarea in domeniul Sanatatii, astfel incit directorul Spitalului Judetean sa ajunga la mina lui. Discutia pe tema schimbarii unor directori de spitale care nu se dovedesc buni, in acceptiunea unor alesi locali, a fost pornita de consilierul judetean PC Eugen Moise, care a declarat ca ar fi de dorit sa se schimbe modul de conducere al acestor unitati spitalicesti si sa fie inlocuiti directorii-doctori cu economisti, care se pricep mult mai bine la management. Propunerea lui Moise l-a uns pe suflet pe Stancu, acesta declarind ca isi doreste acest lucru de mult timp, dar a ramas, deocamdata, doar cu dorinta: "Daca puteam s-o fac, o faceam de citiva ani! Din pacate, sint neputincios din toate punctele de vedere, cind este vorba despre schimbarea directorilor de spitale. Eu astept aceasta descentralizare, aceste masuri galopante pe care le-a promis Guvernul si atunci n-o sa avem numai cladirile spitalelor in subordine, ci si activitatea medicala. Sint niste oameni, care nu sint medici, pe care am pus ochii, pentru a conduce activitatea Spitalului Judetean, dar va trebui sa avem un tratament special fata de Spitalul Judetean in primul rind, dar si fata de toate celelalte spitale, pentru ca nu numai cu cladirea rezolvi treaba, ci si cu o dotarea corespunzatoare si un personal adecvat. Dupa cum ati vazut, prioritatile in domeniu, la Bucuresti, sint mai putin legate de Braila, mai mult caimac ia Galatiul, decit noi. Sa stiti ca lupta Consiliului Judetean nu este cu persoane, eu nu doresc sa ma razboiesc cu nimeni, ci doresc o stare de normalitate si promit ca in continuare vom face ceea ce trebuie sa facem, daca avem o conducere care este pro-bolnav, atunci nu ne este greu sa punem 5 -10 milioane de euro, ca sa cumparam aparatura de imagistica. Cu o singura conditie: sa fie in interesul spitalului si nu in interesul unor persoane. Ca aici e ca in proiectare: muncesc o ora pentru institutie si sapte, pentru ei. O spun cu multa responsabilitate si stiti dvs foarte bine cine s-a opus imagisticii din spital: cei care au in cabinetele lor medicale fel de fel de scule".

"Trebuie sa avem o actiune mult mai alerta in ce priveste Spitalul Judetean"

Presedintele Consiliului Judetean a mai declarat ca in ciuda lipsei de colaborare cu conducerea Spitalului Judetean, CJ va investi in reabilitarea cladirilor acestei institutii: "I-am convins pe colegii mei, de fapt m-au convins ei pe mine, ca trebuie sa avem o actiune mult mai alerta in ce priveste Spitalul Judetean. Deja sint doua proiecte de reparatii, umblam de doi ani de zile cu fel de fel de expertize la nivel guvernamental, iar acum, pe Programul Operational Regional, incercam sa miscam lucrurile, pentru ca la corpul B chiar sint probleme deosebite cu acoperisul. In plus, starea cladirii este foarte proasta. Eu chiar l-as ruga pe domnul consilier Mitroi, cu ochiul sau de arhitect, sa mergem sa ne uitam putin la cladirea asta, pentru ca acolo o sa manince multe mii de euro consolidarea imobilului. O sa facem o parte din Corpul B acum, contributia judetului este de multe zeci de miliarde, dar nu este nici o problema, pentru ca o facem pentru un imobil de-al nostru; singura problema este ca nu se poate rezolva treaba de azi pe miine. De asemenea, cladirea noua, cea de pe Buzaului trebuie sa intre in lucru foarte urgent in ce priveste igienizarea si repararea usilor, geamurilor, plus circuitele si salile de operatie".
Precizam ca, la ultima sedinta CJ, alesii locali au aprobat documentatia de avizare a lucrarilor de interventii si contributia locala pentru proiectul de modernizare a ambulatoriului de specialitate integrat din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta, investitie ce se va realiza in perioada 2009-2010. Valoarea totala a proiectului este de 42,7 milioane RON, contributia CJ ridicindu-se la 8,4 milioane RON. De asemenea, a mai fost aprobat studiul de fezabilitate pentru proiectul consolidarii si refunctionalizarii tronsonului 2- bloc urgente medico-chirurgicale pentru Spitalul Sfintul Spiridon, a carui valoare totala este de 14 milioane RON.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro