Mergi la conţinutul principal

Stancu se crede Presedintele-Soare si este iritat ca nu se invirt toti dupa el

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, are o problema cu mintea. Cum nu-i place ce spune unul sau altul, cum decreteaza ca "atit il duce mintea", sau ca "el nu se ia dupa mintea unora sau altora, ci numai dupa mintea sa". Din nefericire pentru noi, el este dus cu mintea si nu pe aici, prin preajma, ci, imprastiat, prin intreaga Romanie, si chiar in Europa, unde "munceste in permanenta pentru rezolvarea problemelor judetului". Dupa cum spunea chiar el, intr-o sedinta publica, "menirea lui in viata este sa se ocupe de judetul Braila", ceea ce ar suna de-a dreptul grandios, daca nu ar cadea in grandomanie. Din cite am bagat noi de seama, Stancu are o parere excelenta despre persoana sa, in general, si despre mintea sa, in special, si nu este dispus sa asculte parerea nici unui alt individ care are mai putine firme si mai putini bani decit ai sai. Nu de alta, dar, dupa mintea sa stralucita, acela care n-a facut afaceri in agricultura, n-a ridicat sali de sport, nu si-a tras cel putin o circiuma si n-are afaceri in port, nu e cazul sa deschida gura in fata sa. Asta pentru ca, asa cum crede Stancu, acela "nu a facut nimic in viata", chiar daca persoana in cauza a citit la viata ei mai multe carti decit au razuit altii etichete de pe sticle si borcane goale. Cu alte cuvinte, dupa mintea noastra, am ajuns in situatia "cine spala azi un borcan, miine pune mina pe ciolan si se crede un bastan". Din nefericire, textele de pe etichete fiind, de regula foarte scurte, cu un mesaj concis, este greu sa inveti de pe urma lecturarii lor - fie ea si repetata - limba romana corecta, cu atit mai putin acordul subiectului cu predicatul.
Seful CJ, ajuns in acel post pe criterii strict financiare, are senzatia ca este cel mai destept dintre braileni, fie ei acasa sau in exil si este iritat ori de cite ori indrazneste cineva sa exprime o alta opinie decit a lui. Din obisnuinta, el masoara si acum valoarea strict in functie de eticheta, mai exact, dupa etichetele de firma ale hainelor si accesoriilor, ingnorind faptul ca uneori, toate etichetele de firma, aruncate pe un om, nu fac ca acela sa aiba cu adevarat eticheta.
Cert este ca, avind siguranta data de sutele de euro cheltuite cu costume si pantofi de firma si asigurat, din acest punct de vedere, ca valoreaza foarte mult, ca persoana, Stancu si-ar dori sa fie tratat ca cel mai iubit fiu al judetului, un fel de voce a naturii, un oracol la care toti cei care n-avem mai multi bani decit el sa cascam gura, fermecati si sorbind intelepciune, fiindu-i clar ca daca a ajuns sa stringa atita avere, este pentru ca il duce mintea. Ce-i drept, e drept, l-a dus mintea la multe, iar unde nu l-a dus mintea, l-a dus partidul, si si-au facut treaba si unul, si celalalt, pe principiul ca o mina spala pe alta. Problema este ca mintea lui Stancu functioneaza pe un principiu ciudat, conform caruia numai el are dreptate si chiar si atunci cind se razgindeste, a avut dreptate si inainte, si dupa ce s-a razgindit. Cu alte cuvinte, el este un fel de Presedintele-Soare - ca Regele Soare nu mai poate fi, intr-o republica prezidentiala - care incearca sa conduca pe principiul "Judetul sint eu!". Din nefericire pentru el, spre deosebire de vremea Regelui-Soare, care avea numai supusi, pe vremea lui Stancu mai exista si unii nesupusi, care nu se lasa dusi cu presul, fie el si unul de firma.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu