Mergi la conţinutul principal

Stancu, in razboi rece cu Galatiul

In cursul zilei de ieri, la sedinta ordinara a Consiliului Judetean, presedintele Gheorghe Bunea Stancu a tinut sa le explice detaliat consilierilor contextul in care a initiat plingerea penala impotriva Primariei Galatiului subliniind in acelasi timp ca relatiile cu autoritatile de peste Siret sint inghetate. Supararea lui Stancu se leaga de faptul ca Primaria Galati si-a permis sa emita autorizatii de constructie si certificate de urbanism pe teritoriul judetului Braila. "Dupa cum se stie deja, noi am primit de la Ministerul Administratiei o adresa prin care ni s-a confirmat in scris sub semnatura oficiala ca noi avem dreptate. In primul rind plingerea nu este impotriva unor persoane din primarie, ci impotriva institutiei primariei. Prin aceasta plingere nu dorim sa pedepsim pe cineva, ci doar incercam sa restabilim un adevar. De doi ani, am incercat si cu vorba buna, dar nu s-a reusit, desi la prima vedere cei de la Galati pareau ca sint de acord si ca inteleg ce le spuneam noi, dar cind treceau podu' peste Siret parca beau apa din riu si uitau cu totul despre ce vorbeam noi aici si faceau tot cum voiau ei", a spus Bunea Stancu. De asemenea, el a mai precizat ca intentia CJ Braila este aceea de a scoate din carti Galatiul in ceea ce priveste proiectele investitionale zonale in care este implicata si Braila. "Este regretabil ca s-a intimplat asa", a continuat Stancu. "Nu ne-am fi dorit acest lucru, dar nu se putea sa dam inapoi si sa ne prezentam in fata populatiei ca niste fricosi care am luat grija ca ce o sa ne faca Galatiul", a punctat presedintele CJ, vadit iritat de atitudinea galatenilor.

"Ar trebui sa chemam public institutiile abilitate ale statului sa-si faca datoria!"

Mai mult, Stancu le-a explicat consilierilor ca a fost amenintat ca aparitiile sale in presa vor fi drastic restrictionate si ca ii vor fi trimise pe cap mai multe controale, evitind insa sa dea mai multe detalii cu privire la aceste amenintari. "Eu nu am nimic de ascuns, nu ma stiu cu nimic vinovat fata de Galati, iar mai mult de buna credinta care am manifestat-o pina acum in ceea ce priveste relatia cu ei nu s-a putut face. Nu mi-e teama de asta, cu atit mai putin de faptul ca n-o sa ma mai dea pe mine in media. Uite de ce nu puteam sa dorm eu noaptea! (...) Sigur ca nu le convine si incearca fel de fel de controale si amenintari. Nu mi-a fost si nu-mi este frica de nimic si incercam sa actionam doar in interesul Brailei", a declarat Stancu lansind si un apel catre colegii din celelalte partide sa-l sprijine in incercarea sa de a restabili normalitatea atit in ceea ce priveste eliberarea actelor de stare civila - nastere, casatorie, deces -, acte de identitate, cit si eliberarea autorizatiilor de constructie. "Nu avem o Lege a Galatiului, nu avem regiunea Galati si raionul Braila, ci avem judetul Galati si judetul Braila, fiecare cu prerogativele si responsabilitatile ce ne revin, si trebuie sa ne asumam tot ce reiese din aceste prerogative".
In plus, seful judetului a mai subliniat ca institutia pe care o conduce mai are si alte probleme cu vecinii galateni: "Galatiul si-a permis ca din teritoriul judetului Braila sa intabuleze la Galati terenuri care apartin de acele statii de betoane de dincoace de Siret, sau priza de apa la Dunare. Am intrebat despre asta, dar nimeni nu stie nimic si dau din umeri. Mai mult, ei au incasat inclusiv bani din eliberarea de autorizatii pe teritoriul nostru. Si aici ar trebui sa chemam public institutiile abilitate ale statului sa-si faca datoria pentru ca astea sint platite din bani publici", a adaugat Stancu.
In final, el a tinut sa lamureasca si problema legata de faptul ca ar fi semnat totusi o autorizatie de constructie pentru "zona fierbinte de linga Siret". "S-a scris in presa ca Stancu a semnat cu mina lui nu stiu ce autorizatie. Stimati colegi, eu pe lege sint obligat sa emit autorizatie de constructie chiar daca terenul este in judetul Braila si este proprietatea Galatiului. Mi-a solicitat o autorizatie de constructie si, dat fiind latura sociala, eu am considerat-o valida pentru ca as fi putut sa-i fac probleme, dar nu cred ca trebuie sa sufere cineva ca cele doua judete au o divergenta", a incheiat presedintele CJ.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro