Mergi la conţinutul principal

Stancu a pierdut procesul cu ANI

Președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate, după ce Curtea de Apel București (CAB) a respins ca neîntemeiată cererea de anulare a raportului ANI potrivit căruia Stancu a încălcat regimul juridic al conflictului de interese.

Decizia din 14 februarie a judecătorilor CAB nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Agenția Națională de Integritate a stabilit pe 31 august 2012 că președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală, inspectorii având și date care atestă săvârșirea de infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție.

Potrivit unui comunicat al ANI, Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de președinte al CJ Brăila, a întocmit și adoptat atât expunerile de motive cât și Hotărârile Consiliului Județean Brăila și a semnat contracte de asociere între CJ cu SC Clubul de Fotbal Brăila SA, respectiv cu Asociația Sportivă Handbal Club "Dunărea" Brăila, în baza cărora a fost încasată suma totală de 7.512.207 lei.

SC Clubul de Fotbal Brăila SA și Asociația Sportivă Handbal Club "Dunărea" Brăila au ca acționari majoritari firmele SC Concivia SA, respectiv SC Hercules SA.

Acționarul majoritar al celor două firme este SC Bursagrigrom, unde Gheorghe Bunea Stancu deține calitatea de acționar majoritar.

ANI susține că beneficiul patrimonial obținut prin încălcarea prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, este în cuantum de 7.512.207 lei.

Agenția are indicii referitoare la săvârșirea de către Gheorghe Bunea Stancu a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție și a infracțiunii de conflict de interese, ca urmare a preluării în folosință gratuită, pe o perioada de 5 ani, de către Asociația Sportivă Handbal Club "Dunărea" Brăila a unui autoturism proprietate privată a CJ Brăila.

Inspectorii arată că Gheorghe Bunea Stancu, pe durata exercitării mandatului de președinte al CJ Brăila, a deținut calitatea de acționar majoritar în cadrul SC Bursagrigrom, care deține acțiuni la SC Concivia SA, aceasta din urmă deținând acțiuni la SC Clubul de Fotbal Brăila SA.

De asemenea, SC Bursagrigrom este acționar în cadrul SC Hercules SA, care deține acțiuni la Asociația Sportivă Handbal Club "Dunărea" Brăila, asociație în care Gheorghe Bunea Stancu deține calitatea de președinte al Consiliului Director.

ANI a sesizat organele judiciare cu privire la posibila săvârșire de către Gheorghe Bunea Stancu a infracțiunii de conflict de interese și a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.

De asemenea, au fost inițiate demersuri în vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese. Vom reveni.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro