Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stancu a pierdut functia de presedinte al regiunii de sud-est in fata galateanului Dan Nica

Presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, sustine ca nu este dezamagit de faptul ca nu a fost ales in functia de vicepresedinte al regiunii de sud - est a PSD. Acesta considera intreaga experienta a candidaturii si a congresului benefica si spune ca, in contextul in care Braila nici nu are o traditie in ocuparea de functii centrale in partid, aceasta candidatura a dovedit totusi ca lucrurile incep sa se miste si aici in sens pozitiv. Stancu a tinut totusi sa precizeze ca faptul ca personal a primit un vot negativ la congres demonstreaza ca este o persoana incomoda si ca celor de la centru nu le plac astfel de personaje: "Nica a cistigat lejer in fata mea cu o diferenta de 1.400 de voturi. Noi am zis ca o sa avem sanse datorita relatiei bune la nivel central. Dar se pare ca la centru nu le plac oamenii incomozi in structurile centrale. Eu mi-am facut acum o idee despre ce se intimpla la nivel central. Dar Braila e judet mic. Noi am avut 20 de voturi. Nu poti sa le dai pe alea la schimb la judete mai mari. Eu am avut 385 de voturi - (desi conform rezultatului final facut public de agentiile de presa, Stancu a primit doar 302 de voturi, dintr-un total de 1378 - n.r.), la o medie de 20 asta inseamna vreo 12 judete. Mai sint si considerente financiare... Una e sa stai la Bucuresti si sa stai mereu printre ei, alta e sa stai la Braila si sa te duci din cind in cind. Daca nu reusesti sa te alipesti unui grup care are si interese nu supravietuiesti". Acesta a mai adaugat ca ar fi fost totusi bine pentru judet daca ar fi cistigat el functia de vicepresedinte si nu Dan Nica, deoarece ar fi reprezentat un plus pentru imaginea regiunii sud - est. "Ar fi fost interesant pentru regiune, dar vom cauta alte cai de afirmare. Orice cladire are si scari de incendiu si geamuri. Pentru mine nu era interesant sa ma duc in fiecare luni la Bucuresti, ca de cele mai multe ori ma duc bou si ma intorc vaca. Dar nu mi-a ramas un gust amar. A fost o experienta".
Precizam ca, imediat dupa congresul PSD, presa centrala a facut publice numele finantatorilor evenimentului, printre acestia numarindu-se si braileanul Stancu. Cei peste 35.000 de euro - suma vehiculata chiar de Miron Mitrea - au fost strinsi de la citeva organizatii judetene ai caror sefi s-au dovedit a avea pungile mai pline, si anume de la PSD Teleorman - filiala condusa de Liviu Dragnea, PSD Vrancea - a lui Marian Oprisan, PSD Bacau - a lui Viorel Hrebenciuc, PSD Brasov - a lui Constantin Nita, PSD Iasi - a lui Gheorghe Nichita si PSD Braila - organizatie condusa de nimeni altul decit Bunea Stancu. Datorita generozitatii acestor lideri organizatorii congresului au reusit sa acopere cheltuielile principale.

Social democratii braileni i-au sustinut pe Geoana si pe Mitrea

In ceea ce priveste votul pentru presedintele partidului, Stancu a precizat ca echipa braileana l-a sustinut pe Mircea Geoana. Referitor la functia de secretar general, social-democratii braileni l-au sustinut pe invinsul Miron Mitrea: "Braila a votat pentru Geoana. De asemenea am votat si pentru ca Iliescu sa fie presedinte onorific, ca, in fara de mineriade, nu i se pot reprosa diferite nereguli. Cea mai mare surpriza - de fapt era de asteptat datorita imaginii negative din ultimi ani - a fost victoria lui Corlateanu in fata lui Mitrea. A fost o diferenta de 40 de voturi, nu a fost nici o contestatie. Dar invingerea asta se datoreaza esalonului doi, care odata intrat in cabina, a votat dupa constiinta lui, si voturile nu au mai fost controlabile de presedintele de judet. Indiferent de ce indicatii au primit, au votat pentru schimbare. Poate e bine pentru imagine, dar daca vom avea alegeri anticipate, PSD s-ar putea sa aiba mari probleme. Ca sa organizezi un partid asa mare e complicat si iti trebuie autoritatea necesara. Corlateanu are nevoie de un cap limpede ca nu stiu daca va face fata", si-a dat cu parerea Stancu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii