Mergi la conţinutul principal

Stancu interzice dirt track-ul pe municipal

Un lucru pare însă cert: cel care a luat decizia de a interzice desfăşurarea competiţiei a fost preşedintele CJ Gheorghe Bunea Stancu, iar această afirmaţie este făcută de preşedintele Consiliului de Administraţie al CF Brăila, Adelin Soare. În plus, şeful echipei fanion a oraşului a mai declarat că vinovată de toată tevatura de sâmbătă este şi directoarea CSM-ului, Tinca Amza, care nu l-a informat pe şeful CJ despre această competiţie.

"Nu ne-a anunţat nimeni despre acest concurs, nici pe mine, nici pe preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu. Clubul CF Brăila are în locaţie Stadionul Municipal şi, evident, plăteşte toate utilităţile, lumină, căldură, pază, însă, în calitate de chiriaş, eu nu pot să iau de unul singur o astfel de decizie, decizia a luat-o domnul Stancu. Dânsul mi-a spus clar că nu intră nimeni în incinta stadionului, iar eu, care sunt principalul deţinător al contractului de închiriere, până nu am primit acordul nu am dat nimănui voie să intre în incinta stadionului. Eu am încercat încă de la 10.30 să iau legătura cu directoarea CSM-ului, dar nu am reuşit. Doamna Amza nu a comunicat cu preşedintele CJ şi de la asta a plecat totul. Dacă exista comunicare, nu se ajungea la acest incident", a explicat Adelin Soare.

Şeful clubului CF Brăila susţine că această situaţie conflictuală iscată între reprezentanţii cluburilor de dirt-track şi autorităţile brăilene durează de ceva timp şi că deşi au existat câteva tentative, cele două tabere nu s-au aşezat încă la masa tratativelor, motiv pentru care etapa de Cupă MACEC va fi ultima competiţie de dirt track care va avea loc în această toamnă pe Municipal. Dacă reprezentanţii celor două grupări sportive vor să-şi continue activitatea competiţională, trebuie să vină la masa negocierilor.

"Repet, dacă se discuta în prealabil, nu se ajungea la acest incident. Un lucru este însă clar: ei nu plătesc nimic la stadion, căldură, lumină, serviciul de pază, iar după competiţii rămâne o mizerie de nedescris. Chiar şi organizarea concursurilor lasă de dorit. Vor desfăşura etapa de cupă MACEC şi gata! Dacă mai vor să intre pe stadion trebuie să vină să discutăm", a încheiat discuţia Adelin Soare.

Preşedintele CJ nu mai vrea motoare pe stadion

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, este hotărât să nu mai permită desfăşurarea curselor de dirt-track pe Stadionul Municipal, pe motiv că se produc daune substanţiale, pentru remedierea cărora se cheltuiesc bani de la buget şi se face şi mult zgomot. Stancu a precizat la începutul acestei săptămâni că a avertizat de mai mult timp conducerea Clubului Sportiv Municipal despre această intenţie a sa, ba chiar s-a oferit să dea o suprafaţă de teren între Brăila şi Galaţi, unde să fie amenajată o pistă pentru dirt-track, dar că CSM-ul nu a profitat de această ofertă: "Eu de anul trecut am anunţat-o pe doamna Amza că s-au făcut şi se fac investiţii importante din bugetul judeţean la stadion şi nu o să le mai permitem desfăşurarea curselor de dirt-track acolo. Ceea ce se întâmplă la aceste curse strică stadionul. În primul rând, se strică scaunele, pentru care am cheltuit o mulţime de bani, plus că se deteriorează pista, iar petele de ulei provenite de la motociclete sau ce sunt alea, degradează asfaltul, pentru care iar s-au cheltuit bani mulţi. Acolo este şi poluare fonică, şi din punct de vedere al mirosului, de la etanolul acela, şi nu ştiu de ce nu se sesizează organele statului, Garda de Mediu şi Agenţia de Protecţie a Mediului, ca să facă verificări. Pe mine, ca cetăţean, mă deranjează că nu pot să mă duc în parc să joc o partidă de tenis, fără să aud zgomotul acela infernal şi să respir aerul acela infestat cu etanol. Până la urmă, etapa de sâmbătă de la dirt-track s-a desfăşurat, ce mare lucru! Şi, oricum, le-am spus că îi mai las doar încă o etapă şi gata! Le-am oferit celor de la CSM o suprafaţă de pământ între Brăila şi Galaţi, să-şi amenajeze acolo o pistă specială pentru dirt-track şi să organizeze câte competiţii vor ei, oricând vor. Ştiţi ce e acolo, la cursele astea? E dezmăţ cu acele motoare, vin participanţii cu neamurile, ca la petrecere! Eu susţin cultura şi sportul, îi ajut să facă acea pistă, între Brăila şi Galaţi, nu am nimic împotrivă, este un loc mult mai bun, pot veni şi sportivi din Galaţi şi nu deranjează pe nimeni, decât poate păsările cerului, că le mai deviază drumul, din cauza zgomotului".

"Nu mă poate da nimeni afară fără o hotărâre de guvern"
* susţine cu argumente Tinca Amza

Contactată telefonic de redactorii cotidianului "Obiectiv" pentru a-şi exprima părerea cu privire la construirea altei piste de dirt- track, aşa cum ar vrea preşedintele CJ, directoarea CSM-ului, Tinca Amza ne-a declarat: "Eu nu pot să încalc legea. Pista de la Stadionul Municipal figurează în inventarul domeniului public şi al Ministerului de Finanţe, este o adevărată construcţie şi aparţine Clubului Sportiv Municipal. Nu mă poate da nimeni afară de acolo fără o hotărâre de guvern aprobată de Ministerul Tineretului şi Sporturilor (MTS), prin care să se specifice că forul de la Bucureşti cedează această pistă Stadionului Municipal. Trebuie să se facă o şedinţă de Consiliu Judeţean sau Municipal, în care să i se propună MTS un alt loc unde să se construiască această pistă, ministrul aprobă, urmează apoi o hotărâre de guvern, apoi apare decizia finală în Monitorul Oficial, aceasta este filiera pe care trebuie să se meargă. Nu putem să luăm noi o bază şi să o pasăm de colo-colo". Directoarea CSM-ului a infirmat acuzaţiile de poluare a atmosferei de la gazele de eşapament, însă când a venit vorba de incidentul produs sâmbăta trecută a susţinut cu tărie că principalii vinovaţi sunt conducătorii clubului CSAT, pentru că ei erau organizatorii acestei etape.

"Dacă vă uitaţi pe afişe vedeaţi că bucureştenii erau organizatorii etapei a treia. CSAT Bucureşti trebuia să vină să organizeze concursul, nu să-şi facă etapa pe spatele clubului brăilean. Bucureştenii trebuia să facă o adresă scrisă, aprobată de federaţie, la Primărie şi la Prefectură, ca să se aprobe organizarea acestui concurs la Brăila, unde, de altfel, există singura pistă omologată internaţional, din România. Este numai vina lor", a mai adăugat Tinca Amza.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro