Stancu face cărţile la UNPR | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Stancu face cărţile la UNPR

* "aşa stau lucrurile în politică, te mai vezi cu unii, cu alţii, unii sunt foşti colegi, alţii cunoştinţe întâmplătoare...", aşa explică Stancu apariţia zvonurilor care-au pus pe jar politicienii brăileni

Manevră trăsnet pe scena politică brăileană: Stancu negociază cu UNPR. Zvonurile alimentate de vizita nonformală la Brăila a preşedintelui de onoare Cristian Diaconescu, însoţit de Şerban Mihăilescu, se confirmă din zi în zi. Ieri, de exemplu, însuşi preşedintele PSD, Gheorghe Bunea Stancu, a recunoscut că are "discuţii" cu UNPR. Potrivit surselor noastre, preşedintele CJ ar fi ajuns la Gabriel Oprea, liderul UNPR, prin intermediul lui Marian Oprişan, baronul CJ de Vrancea. Stancu ar oferi o "avere" formaţiunii lui Oprea: şapte primari, în frunte cu Aurel Simionescu, primarul municipiului, poziţionat foarte bine în sondaje, după cum se ştie, plus propria persoană, care chiar dacă nu stă la fel de bine în ochii opiniei publice, se bucură şi de o notorietate pozitivă prin prisma acţiunilor culturale şi a festivalurilor create în timpul mandatelor sale. În plus, Gheorghe Bunea Stancu mizează mult pe sectorul sanitar, unde pompează bani cu nemiluita de când CJ a luat în administrare Spitalul Judeţean. Ce ar urma să primească Stancu pentru acest cadou oferit UNPR-ului? Sursele noastre susţin că actualul preşedinte CJ ar veni la UNPR direct pe funcţia de şef al formaţiunii de la Brăila, detronându-l astfel pe senatorul Constantin Cibu, un alt "aspirat" de partidul lui Oprea, dar de la PNL. Potrivit altor surse, avantajele lui Stancu nu s-ar reduce doar la preşedinţia UNPR, ci miza principală ar constitui-o dosarul de la ANI şi recuperarea unei sume importante de bani pentru "Concivia" din nişte contracte cu statul, fireşte.

Balcan, Dumitriu, Diacomatu, Cibu, amestecaţi şi bulversaţi

Dacă această manevră destul de serioasă şi avansată se va duce la bun sfârşit, lumea politică brăileană va fi realmente bulversată, iar reaşezarea ei pe baze normale pare aproape imposibilă. De exemplu, ce va face USL-ul? Până se vor dezmetici social-democraţii brăileni, conduşi de ani de zile cu o mână forte de Stancu, liberalii lui Cătălin Boboc ar trebui să ia taurul de coarne. Întrebarea este care vor fi candidaţii minune ai noului USL de Brăila ce li se vor putea opune tandemului Simionescu - Stancu, având în spate alianţa UNPR-PDL? Apropo de PDL Brăila, dacă se va bate palma în această variantă, Viorel Balcan se va trezi din nou dat la o parte de Stancu, iar Constantin Dumitriu, şeful democrat-liberalilor brăileni, va fi nevoit să se aşeze la masă cu acelaşi Stancu şi să-l susţină la preşedinţia CJ. Cel mai fericit din această manevră ar fi Ştefan Rădulescu, beneficiarul afacerii "Lapte-Corn" pe mâna lui Stancu şi cumătrul lui Constantin Dumitriu. La polul opus, se va situa Sergiu Diacomatu, preşedintele Fundaţiei "Fiii Brăilei", care gândise o strategie politică alături de UNPR, iar în noua conjunctură n-ar avea altă şansă decât activismul în zona societăţii civile sau o candidatură ca independent. În ceea ce-l priveşte pe senatorul Constantin Cibu, el oricum este la vârsta pensionării, aşa că nu va fi mare supărare.

10stancu2Stancu: "Trebuie să vedem cum se lămureşte treaba în PSD, eu sper că vom avea congres"

Ieri am încercat "marea cu degetul" direct la sursa principală. Mai exact, l-am întrebat pe preşedintele CJ, care-i treaba cu UNPR-ul şi cu zvonurile care-au umplut oraşul. Iată răspunsul oficial: "Discuţii am avut încă de când sunt preşedinte CJ, cu toate partidele, în ambele mandate, inclusiv zilele acestea. Şi Simionescu la fel. Dar aşa stau lucrurile în politică, te mai vezi cu unii, cu alţii, unii sunt foşti colegi, alţii cunoştinţe întâmplătoare...te mai întreabă «nu te-ar interesa să...», «la voi cum e pe acolo», din astea...În momentul de faţă, însă, noi nu dorim să plecăm din USL, mă refer aici la domnul Simionescu şi la mine. Nu că aş fi un fan al acestei construcţii, al USL, şi ştiţi foarte bine părerea mea pentru că am susţinut-o public încă de la început. Dar eu sunt omul căruia îi place să respecte ce s-a stabilit la nivel de conducere de organizaţie. Dacă aşa s-a stabilit, eu sunt obligat să respect decizia. În plus, nu cred că este momentul, şi nici nu e bine pentru organizaţie, ca înainte cu câteva luni, poate un an, să plecăm de la un partid la altul. Una - că nu am caracterul de a face o astfel de mişcare, doi - cred că trebuie şi un tip de compatibilitate cu cei cu care chipurile vei lucra, trei - trebuie să ai şi părerea organizaţiei, dacă vrei să fii responsabil. În fond, ai fost ales preşedinte de partid, dar şi de CJ, în urma unui vot politic, ai responsabilitatea morală să stai şi să consulţi pe cei care te-au susţinut, aşa mi se pare corect. Nu cred că cineva care pleacă înainte de alegeri o să obţină aceleaşi voturi pe care le-ar obţine dacă şi-ar continua treaba începută, indiferent ce rezultate a avut. Ştiu că o să fie deranjaţi unii din plan local de aceste discuţii, eu am spus despre ele şi conducerii noastre, dar discuţii sunt şi vor mai fi, probabil. Deocamdată, însă, trebuie să vedem cum se lămureşte treaba în PSD, eu sper că vom avea congres. Discuţii despre plecări putem avea însă doar dacă eventual ne convingem că USL nu e pe drumul cel bun. Atunci poate ne vom gândi la alt tip de abordare, nu excludem nimic. Acum însă rămânem consecvenţi principiilor noastre. Nu o să facem un astfel de pas fără discuţii civilizate cu cei cu care am fost până acum". Ce rezultă din declaraţia lui Stancu? Rezultă FOARTE LIMPEDE că în prezent negociază intens atât cu UNPR cât şi cu PSD. Şi-a permis chiar să-l sfideze pe Victor Ponta, care voia referendum şi la Brăila, iar Stancu nu este de acord. În plus, preşedintele CJ este şi Trezorierul PSD. Cu alte cuvinte, liderii social-democraţi de la Bucureşti ar trebui să facă tot posibilul să-l păstreze pe Stancu. Altminteri, vă daţi seama cum ar suna: UNPR a pus mâna pe Trezorierul PSD?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro