Stancu: «Cât timp sunt procese, nu avem comentarii» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Stancu: «Cât timp sunt procese, nu avem comentarii»

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, după ce Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins ca neîntemeiată cererea de anulare a raportului ANI potrivit căruia Stancu ar fi încălcat regimul juridic al conflictului de interese. Decizia judecătorilor CAB din 14 februarie nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Contactat telefonic ieri, de către redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei", pentru a obţine un punct de vedere pe acest subiect, şeful CJ Brăila nu a dorit să comenteze. "Nu am ce să comentez. Cât timp sunt procese, nu avem comentarii", a declarat Stancu.

De reţinut că Agenţia Naţională de Integritate a stabilit pe 31 august 2012 că preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, ar fi încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală, inspectorii susţinând că au şi date care atestă săvârşirea de infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie.
Potrivit unui comunicat al ANI, Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de preşedinte al CJ Brăila, a întocmit şi adoptat atât expunerile de motive cât şi Hotărârile Consiliului Judeţean Brăila şi a semnat contracte de asociere între CJ cu SC Clubul de Fotbal Brăila SA, respectiv cu Asociaţia Sportivă Handbal Club "Dunărea" Brăila, în baza cărora a fost încasată suma totală de 7.512.207 lei.
SC Clubul de Fotbal Brăila SA şi Asociaţia Sportivă Handbal Club "Dunărea" Brăila au ca acţionari majoritari firmele SC Concivia SA, respectiv SC Hercules SA.
Acţionarul majoritar al celor două firme este SC Bursagrirom, unde Gheorghe Bunea Stancu deţine calitatea de acţionar majoritar.
ANI susţine că beneficiul patrimonial obţinut prin încălcarea prevederilor Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, este în cuantum de 7.512.207 lei.
Agenţia are indicii referitoare la săvârşirea de către Gheorghe Bunea Stancu a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie şi a infracţiunii de conflict de interese, ca urmare a preluării în folosinţă gratuită, pe o perioada de 5 ani, de către Asociaţia Sportivă Handbal Club "Dunărea" Brăila a unui autoturism proprietate privată a CJ Brăila.
Inspectorii arată că Gheorghe Bunea Stancu, pe durata exercitării mandatului de preşedinte al CJ Brăila, a avut calitatea de acţionar majoritar în cadrul SC Bursagrirom, care deţine acţiuni la SC Concivia SA. Societatea a deţinut acţiuni până de curând la SC Clubul de Fotbal Brăila SA. De asemenea, SC Bursagrirom este acţionar în cadrul SC Hercules SA, care are acţiuni la Asociaţia Sportivă Handbal Club "Dunărea" Brăila, asociaţie în care Gheorghe Bunea Stancu este preşedinte al Consiliului Director.
ANI a sesizat organele judiciare cu privire la posibila săvârşire de către Gheorghe Bunea Stancu a infracţiunii de conflict de interese şi a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie.
De asemenea, au fost iniţiate demersuri în vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

Celălalt proces cu ANI

Al doilea proces în care Stancu se judecă cu ANI, dosarul nr. 8586/2/2011, a ajuns pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În septembrie anul trecut, CA Bucureşti a respins acţiunea lui Gheorghe Bunea Stancu, ca nefondată, însă acesta a declarat recurs. Inspectorii ANI susţin că în calitate de şef al CJ Brăila, Bunea Stancu a acordat cinci contracte în valoare totală de 2,7 milioane de lei (aproximativ 638.000 de euro), fără TVA, firmei "Concivia", pe care o controlează prin intermediul "Bursagrirom" SA. Stancu a contestat raportul ANI în instanţă.

Şi vicepreşedintele CJ se "luptă" cu ANI

În luna decembrie a anului trecut, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Florin Mija, a intrat şi el în vizorul, ANI fiind acuzat de conflict de interese de natură penală. Potrivit Agenţiei, în perioada exercitării mandatului, acesta ar fi semnat documente aferente încheierii şi derulării a trei contracte de furnizare între CJ Brăila şi două societăţi cu care s-a aflat în raporturi comerciale şi de muncă în ultimii 5 ani. Mija nu a recunoscut acuzaţiile aduse de inspectorii ANI şi a intentat proces Agenţiei. În prezent, dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Galaţi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro