Mergi la conţinutul principal

Stadionul Progresul. Revanșa primarului Marian Dragomir

• acuzațiile recente ale consilierului municipal liberal Alexandru Drogeanu în privința gardului ce se construiește de jur-împrejurul terenului de joc de la Stadionul ”Progresul” au fost demontate de primarul Marian Dragomir • edilul-șef a anunțat că a luat legătura cu Federația Română de Fotbal (FRF) și a solicitat realizarea unei verificări în teren, privitoare la gardul respectiv și la corectitudinea proiectului • Dragomir a dat citire dintr-un document semnat și avizat de un expert FRF în care se precizează că gardul nu constituie vreun impediment la omologarea viitoare a stadionului, așa cum Drogeanu a semnalat în repetate rânduri • cum era de așteptat, subiectul a stârnit un schimb de replici dure și de ironii între primar, consilierii PSD și cei ai PNL

 

Un nou ”meci” în Consiliul Local Municipal Brăila pe tema gardului care împrejmuiește suprafața de joc a Stadionului ”Progresul”. De această dată, început de o ironie de-a consilierilor PNL, dar continuat și încheiat cu o victorie de către primarul Marian Dragomir. Pe scurt, sătul de comentariile primite la ultimele ședințe din partea consilierului municipal liberal Alexandru Drogeanu, care a criticat faptul că gardul ce se construiește de jur-împrejurul terenului de la Stadionul ”Progresul” nu are ce căuta acolo și că este periculos pentru jucători, edilul-șef a încercat să stingă acest subiect prin obținerea unei opinii autorizate. Acesta a abordat Federația Română de Fotbal (FRF) și a solicitat un expert din partea acestora care să verifice situația în teren și ulterior să se pronunțe dacă acel gard va prezenta vreo problemă la omologarea viitoare a stadionului sau nu. Iar rezultatul analizei celor de la FRF a fost făcut public în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a CLM Brăila. După cum a subliniat edilul-șef, stadionul corespunde cerințelor minime pentru omologare. Însă prezentarea acestui document avizat de FRF nu a avut rezultatul scontat, deoarece consilierii liberali au continuat să își mențină criticile legate de proiect și s-a ajuns la un lung șir de contre și ”înțepături”.

 

Ironiile lui Popa și răspunsul surpriză al lui Dragomir

Deși consilierul municipal Alexandru Drogeanu a fost cel care a semnalat în trecut o serie de probleme legate de stadion, la ședința ordinară din luna noiembrie, colegul său de partid, PNL-istul Petrică Popa a fost cel care a ”preluat ștafeta” și a deschis din nou subiectul. După ce a făcut o serie de intervenții la rubrica ”alte probleme”, Popa a decis să încheie cu o scurtă ironie legată de stadion.

”Am urmărit câteva meciuri de fotbal de la Campionatul Mondial. Am rămas dezamăgit. Ăștia nu aveau garduri acolo, dom’le! Niște gărdulețe mici așa. Ar trebui să vină la Brăila să vadă ce realizări avem noi. Pentru că s-ar putea, nu știu dacă prevede proiectul, să punem și un gard electric la Stadionul «Progresul». Ar fi mai sigur”, a afirmat Popa, ironic.

Întâmplător sau nu, intervenția acestuia ”i-a ridicat mingea la fileu” primarului Marian Dragomir, care a profitat de moment pentru a dezbate problemele de la Stadion pe care Drogeanu le-a semnalat în trecut. Acesta a insistat în repetate rânduri ca liberalul să intervină din nou și să își enumere nemulțumirile legate de stadion. Și ca urmare a imboldurilor edilului-șef, Drogeanu i-a reamintit lui Dragomir că în proxima ședință a afirmat răspicat că nu dorește să mai comenteze acest subiect și că deodată, tocmai el este cel care provoacă dezbateri pe tema stadionului. Însă consilierul a continuat să fie rezervat de această dată, dar runda a fost continuată de Dragomir, care de această dată a venit pregătit cu o surpriză.

Știți ce e trist, domnule consilier? Acum vorbesc foarte serios. Este trist că timp de trei ședințe ați reluat mereu același subiect: gardul de la stadion. Ați bătut cu pumnul în masă aici. Ați spus că gardul acela trebuie dărâmat, că nu se îndeplinesc condițiile din punct de vedere al reglementării Federației Române de Fotbal, că nu este prevăzut în regulament și multe alte lucruri pe care dumneavoastră le-ați afirmat. Și ați mai spus că nu o să fie omologat terenul. Noi v-am răspuns de atunci. Am verificat și cu directorul tehnic. Am consultat constructorul. Am discutat cu cei de la Federație. Nu ne-ați crezut, pentru că nu aveați cum să ne credeți. Până la urmă m-am hotărât să mergem mai departe. Să mai facem un pas. De asta v-am mai întrebat dacă mai susțineți ceea ce ați afirmat atunci. Dumneavoastră ați studiat. Vă pricepeți foarte bine. Dar eu am să vă contrazic, domnule consilier!”, a declarat Dragomir, de asemenea, ironic.

Pentru a-și susține punctul de vedere, primarul a dat citire dintr-un document semnat de Aurel Ionescu, șef birou competiții, senior din cadrul FRF, emis de Departamentul Competitiv al Federației, după cum a ținut să sublinieze sursa citată.

”Din punct de vedere al distanțelor cuprinse între limitele de margine ale terenului de joc și gardul împrejmuitor, stadionul corespunde cerințelor minime de omologare în competițiile organizate de Federația Română de Fotbal, avându-se în vedere luarea de măsuri în privința protecției integrității corporale a jucătorilor”, a dat citire Dragomir din respectivul document, precizând numele și funcția semnatarului, dar și subliniind în repetate rânduri că este ștampilat de FRF.

Ulterior, acesta l-a acuzat pe Drogeanu că a indus în eroare pe toată lumea cu intervențiile sale nedocumentate, că a afirmat lucruri false și că s-a făcut de râs.

”Cred că ar fi chiar decent, nu neapărat să vă cereți scuze - că nu o să o faceți -, dar data viitoare să nu mai insistați pe acele tonuri și să vă documentați înainte. Sau să veniți să discutăm într-un cadru civilizat, pentru a nu se mai întâmpla așa ceva. Uitați, domnule consilier, aici este ștampila FRF! O să fie parte din dosarul respectiv! Dosarul proiectului”, a mai adăugat Dragomir, stârnind un alt val de ironii dinspre consilierii PNL, care s-au amuzat că edilul-șef ar avea ”un dosar pentru Drogeanu”.

 

Propunerea lui Drogeanu și refuzul primarului

Ca urmare a atacului venit din partea edilului-șef, liberalii în frunte cu Drogeanu, au insistat că ei nu au făcut altceva decât să semnaleze ceea ce se stipulează în Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), lucruri pe care încă le mențin. Mai mult, Drogeanu l-a invitat pe primarul Marian Dragomir să îl însoțească la stadion și să măsoare împreună distanțele dintre gard, terenul de joc și restul componentelor stadionului, pentru a vedea dacă într-adevăr proiectul respectă specificațiile din ROAF, însă edilul-șef l-a refuzat categoric, subliniind că de astfel de măsurători trebuie să se ocupe experții.

”Păi, se cam bat cap în cap, nu vedeți?! Dacă dumneavoastră în document spuneți de distanțare la linia de margine! (...) Scrie distanța acolo? În ROAF scrie 4 metri! Eu nu vreau să vă induc în eroare. Nici pe dumneavoastră, nici pe colegii mei, nici presa. De aceea rândul trecut v-am dat documentele, când am venit cu schițele acelea. Să le citiți în ordinea respectivă. (...) Deocamdată nu este omologat stadionul. Nici măcar nu aveți tabelă de marcaj! Este una din condiții. În proiect nu apare tabela de marcaj. Eu nu o spun cu răutate. Dacă dumneavoastră spuneți că acelea sunt distanțele, o să vedem la fața locului. Haideți să oprim această discuție. Să ne întâlnim mâine dimineață, sau când considerați dumneavoastră. Mergem la stadion, la «Progresul», măsurăm distanțele, vedem ce spune ROAF-ul și am terminat discuția! De ce să ne certăm noi aici?! Să îmi spuneți dumneavoastră mie că vă induc eu în eroare?! Nu! Domnule primar, eu știu foarte bine despre ce este vorba, dar nu vreau să mă mai cert cu dumneavoastră. Ați spus adineaori că am ridicat tonul. Eu mi-am spus punctul de vedere. Acum dumneavoastră spuneți ce vreți! Data trecută mi-ați băgat pumnul în gură, că nu mai răspundeți, că «e o furtună într-un pahar cu apă», acum tot dumneavoastră ați deschis subiectul!”, a declarat la rândul său Drogeanu.

După un alt lung schimb de replici între cei doi, în discuție a intervenit și consilierul PNL Petrică Popa, care a insistat să i se spună tare și răspicat dacă stadionul a fost deja omologat cumva. O întrebare capcană, deoarece stadionul este încă în lucru.

În cele din urmă, la discuție s-a alăturat și viceprimarul Alexandru Jantea, cu o serie de replici acide la adresa liberalilor.

”Specialistul a venit, a măsurat, a vizualizat în teren și a emis o opinie pe care și-a asumat-o și a semnat-o: că stadionul, cu privire la aspectul pe care noi l-am discutat de trei ședințe, și anume gardul - doar raportat la gard -, prezintă condițiile minime de omologare! Deci gardul este amplasat corespunzător, asumat pe o planșă, parte a proiectului tehnic care face referire la acest stadion și la discuțiile pe care le-am avut. Eu înțeleg că dumneavoastră (n.r. – Popa) acum doriți și încercați să găsiți o variantă de a vă scoate colegul din acest impas, dar adevărul este că acest Maradona din Brăila, colegul nostru, aparent nu are capacitatea de a înțelege. (...) Un lucru este important în viață. Să știi cum să te comporți atunci când pierzi. Dumneavoastră ați pierdut. Reprezentantul FRF a dat girul și a vizat planșa, parte a proiectului tehnic. Repet, eu înțeleg că domnul Drogeanu a fost un mare fotbalist, dar probabil că el atunci când juca, juca pe câmp și nu avea gard”, a afirmat Jantea, revoltat de insistențele PNL-iștilor pe subiect.

”Vă mulțumim, domnule vice! Ne-ați deschis ochii la cât de inteligent sunteți. Eu vorbeam de cu totul altceva. Nu știu de ce am deviat de la subiect. Eu vorbeam despre Campionatul Mondial. De ce v-ați supărat atâta?! Nu mai încercați să explicați. Noi am înțeles înainte de a înțelege dumneavoastră!”, a ținut să contracareze Popa.

Cert este că deși primarul a prezentat acest punct de vedere oficial al reprezentanților FRF în legătură cu gardul de la stadion, liberalii au precizat că nu consideră subiectul ca fiind închis.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro