Mergi la conţinutul principal

Stadionul Progresul din Brăila va avea un teren de fotbal cu gazon sintetic

• cel puţin aşa susţine Laurenţiu Vărgatu, preşedintele AJF Brăila • proiectul va fi implementat de Federaţia Română de Fotbal şi Primăria Brăila • la rândul său, primarul municipiului Marian Dragomir a precizat că odată semnat contractul cu FRF, stadionul din cartierul Vidin ar putea fi funcţional într-un an de zile • cât despre costuri, edilul-şef a punctat că în prezent se realizează un studiu în acest sens

 

După ani de aşteptări, promisiuni şi iluzii, ideea amenajării unui teren de fotbal de dimensiuni normale, cu gazon sintetic, pare să prindă contur la Brăila. Cel puţin, asta a anunţat, recent, Laurenţiu Vărgatu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Brăila. Mai exact, acesta a explicat că un asemenea demers se va putea realiza în urma unui parteneriat între Federaţia Română de Fotbal şi Primăria Brăila, prin intermediul AJF Brăila, reprezentanta în teritoriu a forului de la Bucureşti. Cu toate că în ţară vor fi construite doar 10-12 astfel de locaţii, iar în luptă s-au înscris deja oraşe mari din România, se pare că Brăila se află pe  lista scurtă.

“FRF va aloca în jur de 250 mii de euro pentru acest proiect, în care intră gazonul sintetic şi tot ceea ce depinde de montarea sa, iar Primăria Brăila trebuie să pregătească acea zonă, să asigure utilităţile, să renoveze vestiarele şi să amenajeze cât de cât tribuna. Dar se pare că totul merge foarte bine, cel puţin la Brăila. Încă de la primele discuţii, primarul Marian Dragomir a fost de acord cu acest proiect. Iar prin amenajarea unui astfel de teren începe şi dezvoltarea infrastructurii sportive în oraşul nostru, capitol care la Brăila lasă de dorit. Important este faptul că am găsit înţelegere la administraţia locală”, a declarat Laurenţiu Vărgatu.

Sursa citată a ţinut să puncteze că, deşi nu va fi uşor pentru Brăila să se numere printre oraşele care vor primi sprijinul Federaţiei, discuţia purtată între primarul Marian Dragomir şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a fost de bun augur şi promiţătoare.

“Eu cred că oraşul Brăila va fi unul dintre beneficiarii acestui proiect. Iar de terenul de fotbal care se va construi vor beneficia nu doar echipele de fotbal, ci toţi tinerii din oraşul nostru”, a mai spus Vărgatu.  

 

Dragomir: «Urmează să facem un studiu pentru a vedea care sunt costurile financiare acolo, dar ni le asumăm»

Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, primarul Marian Dragomir a confirmat posibilitatea ca municipiul să aibă cât de curând un stadion modern, de care să beneficieze în primul rând şcolile şi asociaţiile sportive.

„Suntem în prezent într-o evaluare cu Federaţia Română de Fotbal. Aşteptăm ca aceştia să aleagă proiectele la nivel naţional. Noi ne-am manifestat toată disponibilitatea şi am avut o colaborare foarte bună cu domnu Burleanu, preşedintele FRF. Dar din momentul în care semnăm documentele, cred că cel mult într-un an de zile, vom avea stadionul funcţional. Noi investim în ceea ce înseamnă pregătirea terenului, ei vin cu gazonul sintetic şi apoi tot noi continuăm cu reabilitarea vestiarelor în primă etapă, apoi sala de sport de acolo şi în final o parte din tribună”, a declarat Dragomir.

Edilul-şef a mai punctat că deja se lucrează la modelul de contract dintre cele două entităţi, că este într-o stare avansată, astfel că documentul va putea fi semnat odată ce FRF se hotărăşte în privinţa oraşelor cu care va face aceste parteneriate.

Cât despre costurile pe care le va implica investiţia, Dragomir a afirmat că acestea încă nu se cunosc, însă urmează să fie făcute publice după efectuarea unui studiu.

“Parteneri vor fi Federaţia Română de Fotbal, Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi Primăria Municipiului Brăila. Urmează să facem un studiu pentru a vedea care sunt costurile financiare acolo, dar ni le asumăm. Pentru că nu avem la nivelul municipiului Brăila o infrastructură sportivă, astăzi, disponibilă pentru a organiza competiţii între licee sau la nivelul ligii a doua, cu excepţia stadionului municipal, care este într-o stare avansată de degradare. Vom pune această infrastrucutră de joc la dispoziţia tuturor şcolilor şi asociaţiilor din municipiu. Primăria municipiului în asta investeşte, în infrastructură sportivă”, a conchis sursa citată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro