Mergi la conţinutul principal

Stadionul Municipal, omologat în timp record

* în doar o lună de zile, tribuna întâi și o porțiune din tribuna a doua au fost puse la punct, astfel încât stadionul să fie apt pentru meciurile din Liga a II-a * Primăria Brăila a investit circa 500.000 lei, lucrările fiind efectuate de SUPAGL * suprafața de joc a fost pusă la punct cu ajutorul unui suporter înfocat al echipei, omul de afaceri Sandu Paveliuc, dar și a altor sponsori, suma investită fiind de 80.000 lei * joi, 15 iulie, terenul a fost omologat pentru Liga a II-a, astfel că este oficial: Dacia Unirea revine pe Stadionul Municipal  * tot joi, Dacia Unirea s-a înscris în Liga a II-a și a depus garanția financiară de 50.000 lei  

 

Nu este un vis, ci este oficial, Stadionul Municipal a fost omologat pentru Liga a II-a, astfel că, după doi ani de zile, Dacia Unirea revine acasă. Dorința fanilor echipei fanion a orașului Brăila s-a împlinit joi, 15 iulie când decizia de omologare a fost în unanimitate, din partea tuturor celor cu drept de decizie.

“S-au îndeplinit condițiile de omologare a Stadionului Municipal. Au fost prezenți Dragoș Ionescu de la FRF, reprezentanți de la ISU, Jandarmeria Brăila, SUPAGL, DJST, DSP, Electrica, Securitatea în construcții, toți au fost de acord că Municipalul îndeplinește toate condițiile ca Dacia Unirea să joace aici în Liga a II-a. Faptul că am ajuns în această fază i se datorează lui Sandu Paveliuc (om de afaceri și suporter dedicat al echipei n.n.), care a rezolvat o problemă foarte importantă, cea a suprafeței de joc. Partea de infrastructură a fost rezolvată de Primăria Brăila, prin SUPAGL”, ne-a spus cu acest prilej Vasile Popa, vicepreședintele Consiliului de Administrație al Daciei Unirea.

Joi la prânz, Dacia Unirea s-a înscris în Liga a II-a și totodată a depus garanția financiară impusă de FRF.

“În jurul orei 13.00, ne-am înscris în Liga a II-a și am depus și suma de 50 000 lei, garanția impusă de FRF, ca înscrierea să devină oficială. Terenul a fost omologat dimineață, au mai fost omologate tribuna întâi cu 2.500 de locuri, sectorul pentru oaspeți de la tribuna a doua, cu 500 de locuri, pentru galeria echipei oaspete. Mulțumim Primăriei Brăila și SUPAGL pentru tot sprijinul acordat. De săptămâna viitoare ne vom concentra toată atenția pe latura sportivă, ne-a declarat Valentin Avramescu, președintele Consiliului de Administrație.

 

Suprafața de joc a costat în jur de 80 000 lei

După ce echipa a retrogradat din Liga a II, în primăvara anului 2019, terenul de la Stadionul Municipal nu a mai fost omologat de FRF pentru Liga a III-a. Iar de atunci formația brăileană a evoluat la Însurăței, pe un teren impecabil. Dar odată cu revenirea Daciei Unirea în Liga a II-a s-a pus problema unde va juca în acest eșalon. Rezolvarea a fost simplă, nu exista decât o singură bază sportivă în Brăila care să poată fi omologată pentru acest eșalon, Stadionul Municipal. Iar visul brăilenilor de a urmări meciurile Daciei Unirea pe Municipal au devenit realitate, datorită implicării Primăriei Braila și a lui Sandu Paveliuc. Încă de acum un an de zile, acesta din urmă a început lucrările la suprafața de joc. Iar de atunci și până la acest moment, împreună cu alți investitori prieteni și iubitori ai sportului rege au investit 80.000 lei în terenul de fotbal. În această sumă intră și aproximativ 5.000 de lei, bani pe care Asociația Suporterilor Daciei Unirea i-au investit ca să cumpere sămânță de gazon pentru supraînsămânțare. Tot Sandu Paveliuc a dotat clubul cu o mașină de tuns gazonul. La acest moment la suprafața de joc încă se mai lucrează, pentru că se montează rulouri de gazon în locurile în care acesta nu a apărut. Dar, în mare, suprafața este bună de joc.

“Terenul a fost nivelat, acum se pun acele rulouri cu gazon natural, pentru a acoperi zonele unde nu a ieșit gazonul. Suprafața de joc a fost fertilizată, s-a făcut și acel tratament fitosanitar cu fungicide. Sâmbătă și duminică vom mai nivela terenul și probabil cu câteva zile înainte de primul meci pe teren propriu. Până atunci vom face numai lucruri de întreținere, udat și tuns. În privința celorlalte lucrări totul a fost rezolvat, iar un merit îl are domnul Munteanu de la SUPAGL, care a fost zilnic la stadion și a urmărit personal mersul lucrărilor, ca un  adevărat diriginte de șantier”, a spus Sandu Paveliuc.

 

Daciei Unirea revine acasă după ce a promovat în Liga a II-a

Promovarea Daciei Unirea în liga a II-a a produs un declic la nivelul conducerii locale, iar performanța realizată de echipa de fotbal pregătită de Florentin Petre și Marian Samuilă a fost răsplătită de Primăria Brăila. Aceasta a alocat de la bugetul local circa 500.000 lei și, într-un interval foarte scurt, de aproximativ o lună de zile, a schimbat fața bazei sportive din parcul Monument.

Buruienile care tronau în zona din fața Municipalului, cele care năpădiseră frumoșii trandafiri de toate culorile, au dispărut. După o lună de zile, intrarea în Stadionul Municipal este una plăcută ochiului. Jungla formată de bălării a dispărut, se văd doar trandafirii. Tribuna întâi a suferit o modificare radicală, fiind reparată și văruită în culorile clubului Dacia Unirea, au fost schimbate toate ușile vandalizate, au fost văruite zonele în încăperile de la primul și al doilea etaj, cele care la un moment dat au fost tapetate cu tălpi de adidași de către persoane certate cu buna cuviință. O transformare spectaculoasă! Acum, spectatorii și oficialii cluburilor de fotbal care vor ajunge pe Municipalul brăilean vor putea urmări în condiții decente meciurile din Liga a II-a. 

 

Din punct de vedere sportiv lucrurile merg bine

Dacia Unirea a încheiat, joi, 15 iulie, cantonamentul centralizat de la Mamaia, iar Florentin Petre este mulțumit de modul în care s-au pregătit fotbaliștii echipei brăilene.

“A fost un stagiu de pregătire foarte bun, din toate punctele de vedere, jucătorii au răspuns cu toată responsabilitatea la toate ședințele de pregătire. Nou veniții s-au integrat în grup. În mare, lotul este format, mai avem nevoie de un fundaș stânga și un atacant, săptămâna viitoare sper să definitivăm și aceste două transferuri”, ne-a declarat Florentin Petre.

Joi, după antrenamentul de dimineață, jucătorii Daciei Unirea au revenit la Brăila. Vineri, Florentin Petre a mai programat o ședință de pregătire, apoi fotbaliștilor li s-a acordat o scurtă vacanță până luni dimineață.

Cu o zi înaintea încheierii cantonamentului de la Mamaia, Dacia Unirea a disputat un amical cu CS Medgidia, iar partida s-a încheiat la egalitate, 1-1. Deși a mai avut câteva ocazii clare de gol, formația brăileană a condus doar cu 1-0 la pauză - a marcat Raphael Stănescu. În repriza a doua, CS Medgidia a egalat, însă Dacia Unirea a mai irosit câteva șanse de gol, la una dintre acestea mingea lovind bara porții celor de la Medgidia.

“A fost un antrenament util. Deși a fost foarte cald, ne-am creat foarte multe ocazii pe care le-am ratat cu mare lejeritate. Fizic stăm foarte bine însă jucătorii încă nu sunt pregătiți din punct de vedere tehnico-tactic, abia am încheiat perioada de acumulări fizice, avem timp să lucrăm și cu mingea”, a mai spus Florentin Petre.

Dacia Unirea a început meciul cu următoarea formulă de echipă: Duță – Pătlăgică, Moroianu, Stănciulescu, Apostolache – Cocârlă, Taciuc, Lungu, Petrache – Voinescu, R. Stănescu. În repriza a doua au mai jucat C. Andrei, Sava Paliu, Bădilaș, V. Robu, Priboi, Ioniță, Rotea, Voinescu, Duțu.

Apostol și Patrick Petre au în continuare un program separat de pregătire, ei urmând să revină la antrenamente alături de colegii lor de săptămâna viitoare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro