Mergi la conţinutul principal

Stațiunea Lacu Sărat, schimbarea la față

* au început, de ieri, lucrările de reabilitare * este vorba de o investiție de peste 5 milioane de lei, care se va derula pe o perioadă de 3 ani * potrivit autorităților implicate, lucrările vor viza toată infrastructura rutieră și pietonală a Stațiunii Lacu Sărat * este vorba de modernizarea trotuarelor, străzilor, aleilor, inclusiv a parcării stațiunii * primarul Brăilei promite că lucrările vor fi gata în maxim 2 ani * concomitent, Primăria Chiscani va amenaja o zonă de agrement pe aleea dintre Mănăstirea Lacu Sărat și Tabăra de copii * "În perioada următoare, urmează lansarea licitației pentru modernizarea spațiilor verzi și a parcului din zona Mănăstirii Lacu Sărat", a declarat primarul Marian Dragomir

 

Start în proiectul de reabilitare a Stațiunii Lacu Sărat, menit să-i redea acesteia măcar o parte din strălucirea de altădată.

Luni, către orele prânzului, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, împreună cu viceprimarul Alexandru Jantea, președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, viceprimarul comunei Chiscani, Geanina Pospai și directorul Asociației de Cooperare și Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Stațiunii Lacu Sărat, George Caranica, au fost prezenți la începerea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere și pietonale a stațiunii balneare brăilene.

"S-a semnat contractul reprezentând acordul cadru cu primele trei societăți care au câștigat licitația în urma analizei comisiei. SC "Tancrad" SRL Galați a venit cu un preț mai mare și nu a fost desemnatăștigătoare. De astăzi, au început lucrările în Stațiunea Lacu Sărat, care vizează modernizarea trotuarelor, a străzilor, a parcării, iar în perioada următoare urmează lansarea licitației și pentru modernizarea spațiilor verzi și a parcului din zona Mănăstirii Lacu Sărat", a precizat primarul Marian Dragomir.

Recent, s-a încheiat licitația publică pentru proiectul "Întreținerea curentă și periodică a străzilor, trotuarelor și aleilor din Stațiunea Lacu Sărat", derulat pe o perioadă de 3 ani (2022 - 2025), valoarea estimată a achiziției fiind de 5.042.016,80 lei fără TVA. Potrivit reprezentanților Primăriei Brăila, au depus ofertă următorii operatori economici: 1. ANVISOR TRANS SRL (Brăila); 2. MICATIS PROD SRL (Brăila); 3. DREAMS RIVIERA SRL (Galați) și 4. TANCRAD SRL (Galați). În urma evaluării propunerilor tehnice, toate ofertele au fost declarate admisibile. În schimb, în urma evaluării financiare, rezultatul ofertelor prezentate de ofertanți au fost următoarele: MICATIS PROD SRL - 4.488.152,80 lei fără TVA; ANVISOR TRANS SRL - 4.602.222,20 lei fără TVA; DREAMS RIVIERA SRL -  4.705.669,10 lei fără TVA și TANCRAD SRL - 4.801.702,40 lei fără TVA. Comisia de evaluare a desemnat primele trei oferte câștigătoare, a semnat contractele cu primele 3 societăți și prima dintre acestea a început lucrările. Din fericire, nu au fost depuse contestații.

Potrivit primarului Marian Dragomir, este vorba de un contract-cadru, iar în situația în care primul desemnat în ordinea prețului - în cazul de față Micatis Prod SRL - abandonează lucrările sau "fuge de pe șantier", lucrările vor fi continuate de al doilea ofertant. 

Lucrările vor viza: întreținerea îmbrăcăminților asfaltice prin plombări; reabilitarea îmbrăcăminții cu mixturi asfaltice; reparații trotuare; întreținere borduri; ridicarea la cotă a gurilor de scurgere și a căminelor, prin montarea de plăci beton cu capac de fontă, reparații diverse.

În paralel, Primăria Chiscani a depus un proiect la fel de important pentru stațiune, despre care a vorbit viceprimarul comunei, Geanina Pospai.

"Este vorba de amenajarea unei zone de agrement care va fi amplasată pe aleea dintre Mănăstirea Lacu Sărat și Tabăra pentru copii. Aceasta va cuprinde locuri de joacă pentru copii tip "corabie", cu specific pescăresc, leagăne, zone de relaxare, cu alei pavate, mobilier stradal. Totul va fi iluminat, pentru odihnă și relaxare. Ne-am gândit că, având Dunărea aproape, să promovăm tradițiile și identitățile locale", a spus Geanina Pospai.

 

Accesul mașinilor în stațiune va fi restricționat, iar vechea fântână arteziană va fi desființată

Președintele CJ, Francisk Chiriac, și-a arătat satisfacția pentru începerea lucrărilor, dar și speranța că, în câțiva ani, stațiunea va avea un alt potențial, atrăgând cât mai mulți turiști.

Directorul Asociației de Cooperare și Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Stațiunii Lacu Sărat, George Caranica, a precizat:

"Suntem convinși că, în următorii 2-3 ani, stațiunea va arăta cu totul și cu totul altfel. Parcarea va fi una modernă și va oferi confort celor care vin în stațiune, iar în ceea ce privește accesul, va exista un regulament. Deci, nu va mai fi stațiunea încărcată, așa cum este acum, de autoturisme, de mașini. Va exista un regulament în baza căruia se va permite accesul în stațiune, inclusiv pentru aprovizionarea societăților comerciale din zonă. Cât privește fântâna din sensul giratoriu, va fi desființată, iar acolo va fi doar un sens giratoriu minimalist, așa încât în acea zonă să putem organiza evenimente, să facem un festival al Stațiunii Lacu Sărat, să putem organiza concerte, diferite activități cultural-artistice".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro