Mergi la conţinutul principal

Stații de autobuz și tramvaie vandalizate în zona de nord a orașului

* duminică după-amiază, indivizi necunoscuți au tăiat tapițeriile de la două tramvaie care circulau în zona cartierului Brăilița * în total, au fost distruse nouă scaune * compania de transport public de călători a sesizat Poliția * "Astfel de fapte reprobabile nu sunt reprezentative pentru brăileni", ne-a declarat directorul SC "Braicar" SA, Cristian Domnițeanu

 

Acte de vandalism de cea mai joasă speță în mijloacele de transport în comun și în noile stații de autobuz instalate, pe bani grei, de municipalite în partea de nord a orașului, mai precis în zona cartierelor Vidin, Brăilița și Progresul. Indivizi necunoscuți - cel mai probabil puști teribiliști de 15-16 ani, care sunt, în prezent, căutați de Poliție - au tăiat cu cuțitele tapițeria de la nouă scaune aflate în două tramvaie ale companiei de transport public de călători. Alți indiviz certați cu legea și cu buna cuviință au distrus mobilierul stradal din stația de autobuz amplasată pe Calea Galați, vizavi de fostul Liceu Progresul. Ca să nu mai vorbim de mizeria pe care o aruncă unii indivizi în sus-numitele stații de autobuz aflate, încă, în grija Primăriei Municipiului Brăila. Cum tramvaiele nu sunt dotate cu camere de supraveghere, găsirea și tragerea la răspundere a celor care au vandalizat  va fi mai dificilă, dar nu imposibilă, mai ales că există și martori. 

În ultima vreme, zona de nord a orașului a fost invadată de indiviz dubioși și de asistați de la Adăpostul de noapte de pe Strada Eroilor, care înjură de mama focului și care consumă alcool în stațiile de autobuz sau în zona părculețului (rondou) amenajat vizavi de liceu, însă nu sunt dovezi că aceștia ar fi vandalizat stația de autobuz de la Progresul. Autorul acestei fărădelegi a ars pur și simplu canapeaua de lemn montată de curând în stația de autobuz, pe care a scris YUSTIN.

Contactat ieri, noul director al SC Braicar SA Brăila, ing. Cristian Domnițeanu, s-a arătat mâhnit de cele întâmplate, prezentându-ne, totodată, un alt caz, chiar mai grav decât precedentul, petrecut în după-amiaza zilei de duminică, 10 ianuarie, tot în zona de nord a orașului. Cazurile de huliganism și distrugere par să se fi înmulțit în zonă, dacă punem la socoteală și geamul termopan al unui chioșc de flori amenajat lângă magazinul Profi, din Vidin, făcut țăndări în preajma Anului Nou.

"Duminică, 10 ianuarie, după ora 15.00, mai mulți indivizi necunoscuți - din spusele unuia dintre vatmani, ar fi vorba de șapte adolescenți - au vandalizat două tramvaie aflate pe traseu în zona cartierului Brăilița, imediat după pod. Aceștia au tăiat cu cuțitele tapițeriile de la nouă scaune, șase de la un tramvai și trei de la altul, distrugându-le. Am sesizat, deja, poliția care a demarat cercetări. Astfel de fapte reprobabile nu sunt reprezentative pentru brăileni. Ne străduim să le asigurăm călătorilor condiții optime de transport, iar alții preferă să vandalizeze tramvaiele și autobuzele", ne-a declarat Cristian Domnițeanu.

Cele două tramvaie au fost trase pe dreapta și duse la depou, fiind necesară înlocuirea tapițeriilor de la cele nouă scaune, pe cheltuiala companiei. Un caz similar s-a petrecut în luna decembrie a anului trecut, când a fost tăiată, în mod similar, tapițeria de la un tramvai care tocmai ce fusese recondiționat.

Stațiile nou instalate de municipalitate în oraș nu au fost, încă, transmise din administrarea Primăriei în administrarea SC Braicar SA și deja au fost vandalizate, ca să nu mai vorbim de mizeria pe care unii indivizi certați cu legea și cu bunul simț o aruncă în aceste stații noi și moderne. Proaspătul director al companiei de transport a mai precizat că, în zilele următoare, vor fi înlocuite afișele amplasate în respectivele stații de autobuz, multe dintre acestea fiind deformate, probabil datorită condensului.      

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro