* asta au aprobat, recent, consilierii municipali în contextul în care contractul de concesiune încheiat cu societatea Lukoil România SRL în 1999 pentru terenul unde funcționează stația, se apropia de final * mai precis, este vorba despre 1.330 mp * ”Lukoil” a solicitat o prelungire, iar municipalitatea a fost de acord să o acorde pentru încă 24 de ani, începând din noiembrie 2024
Încă 24 de ani de activitate pentru stația peco ”Lukoil” din Calea Călărașilor, colț cu Șoseaua Buzăului. Consilierii municipali au aprobat un proiect în acest sens în cadrul ședinței ordinare a CLM Brăila ce a avut loc la finele lunii iunie. Este vorba despre un contract de concesiune pentru terenul de 1.330 mp, unde societatea își desfășoară activitatea. Prelungirea contractuală își începe valabilitatea din 4 noiembrie 2024, după cum au stabilit consilierii. Interesant este că nivelul redevenței pentru respectivul amplasament rămâne cel stabilit în contractul încheiat inițial în 1999, dar cuantumul redevenței se actualizează anual, în funcție de rata leu/euro, după cum se arată în hotărârea de CLM.
În raportul de specialitate al proiectului se face precizarea că ”Lukoil” a contactat Primăria Municipiului Brăila și a informat autoritățile că dorește prelungirea contractului de concesiune pentru amplasamentul amintit.
”Municipiul Brăila, în anul 1999 a concesionat prin licitație publică terenul în suprafață de 1.330,00 mp ce aparține domeniului privat al Municipiului Brăila, amplasat în Brăila, Șoseaua Buzăului c/c Calea Călărașilor, în vederea executării unei stații de distribuire a produselor petroliere și lubrifianți. Contractul (...) a fost încheiat pe o perioadă de 25 de ani, iar pe terenul în cauză se află construcții, proprietatea concesionarului, conform extrasului de Carte Funciară”, se specifică în raport.
Potrivit aceluiași document, opțiunea de prelungire a contractului este susținută de argumente juridice, tehnice, economice și sociale.
”Din punct de vedere economic, continuitatea raporturilor contractuale și obligaționale asigură venituri luate în calcul la formarea bugetului local”, au explicat reprezentanții municipalității.
După cum reiese din datele anexate proiectului, prețul inițial al concesiunii a fost de puțin peste 29 lei (296.000 lei vechi)/mp/an, corespunzător zonei, conform licitației, sumă ce reprezenta încasări de puțin peste 39.000 lei (393.680.000 lei vechi), anual, în 1999.
Proiectul a fost aprobat în unanimitate.