Mergi la conţinutul principal

Staţiunea Lacu Sărat, plină de turişti în perioada caniculară. Jandarmii îi ajută pe oameni să se ferească de incidente neplăcute

• au fost derulate activităţi de prevenire a furturilor din camerele de cazare, de pe plajă sau din autoturisme • cetăţenii au fost sfătuiţi de oamenii legii să nu îşi lase bunurile de valoare în maşini sau pe plajă

 

Turiştii care vin în staţiune Lacu Sărat, în această perioadă a verii, pot deveni victime ale unor indivizi puşi pe furat sau pe scandal. Pentru a-i ajuta să petreacă zilele de concediu în siguranţă, jandarmii sunt în staţiune şi vin cu recomandări. Oamenii legii sunt pregatiţi să intervină în cazul unor incidente neplăcute, care îi deranjează pe turişti. Totuşi, aceştia trebuie să aibă grijă de propriile bunuri, să nu lase obiecte obiecte de valoare în maşini sau pe plajă, întrucât pot atrage uşor atenţia infractorilor.

Astfel, jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi  (IJJ) Brăila au desfăşurat miercuri, 3 iulie, activităţi informativ-preventive pentru turiștii și factorii  responsabili din Stațiunea balneo-climaterică Lacul Sărat. „Obiectivele programului constau în informarea cetăţenilor cu privire la măsurile de siguranţă personală pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor,  precum şi prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, prin oferirea de sfaturi şi recomandări cetăţenilor. Principalele aspecte semnalate au fost cele cu privire la normele de conviețuire socială care trebuie respectate pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică”, au transmis jandarmii.

Personalul I.J.J. Brăila a interacționat cu turiștii prezenți în stațiune, au purtat discuţii privind adoptarea măsurilor minime de siguranţă în vederea prevenirii victimizării și au distribuit pliante cu recomandări pentru prevenirea faptelor antisociale.

Împreună cu jandarmii din cadrul  Postului de Jandarmi din Stațiunea balneo-climaterică Lacul Sărat au fost derulate activităţi de prevenire a furturilor din autoturisme, cetăţenii fiind sfătuiţi de oamenii legii să nu îşi lase bunurile de valoare în maşini sau pe plajă. „Reamintim cetățenilor faptul că pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor aflați în dispozitivele de ordine publică sau pot apela numărul unic de urgență 112”, este mesajul jandarmilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro