Staţiunea Lacu Sărat nu se modernizează nici anul acesta | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Staţiunea Lacu Sărat nu se modernizează nici anul acesta

Persoanele care vor alege Staţiunea Lacu Sărat pentru tratamentele balneare, dar şi pentru loc de relaxare într-o zi caniculară de vară, vor găsi aceleaşi clădiri vechi şi aceeaşi plajă semi-amenajată. Procesul dintre Consiliul Local Brăila şi Consiliul Local Chiscani legat de apartenenţa staţiunii nu s-a terminat. De-abia la emiterea deciziei definitive şi irevocabile se vor putea face investiţii în zona respectivă, dată rămasă necunoscută încă.
"Consiliul Local Brăila a câştigat o etapă importantă. Curtea Supremă de Justiţie a recunoscut ca fiind valabile toate hotărârile Consiliului Local, inclusiv PUZ-ul (n.r. Planul Urbanistic Zonal) pe staţiunea Lacu Sărat. Acum, urmează finalul, să se spună cui aparţine staţiunea. Deja procesul s-a dus pe fond, pe la Tulcea. Să vedem ce va fi acolo", a comentat consilierul municipal Sorin Boşneag, totodată şi directorul sucursalei locale a "Unita Turism", despre noutăţile din proces.
Anul trecut, specialişti din cadrul Institutului de Arhitectură "Ion Mincu" din Bucureşti au venit la Brăila şi au revizuit câteva planuri pentru staţiune cuprinse în PUZ. "Din punctul meu de vedere, ca agent economic care îmi desfăşor activitatea acolo, pretenţiile Chiscaniului sunt absurde. Chiscani niciodată nu va avea posibilitatea să facă din această staţiune ceva într-adevăr de marcă. Pasul următor era ca toţi agenţii economici de acolo să se încadreze în Planul Urbanistic Zonal cu dotări, cu confort şi altele, asta însemnând ca în maxim 5 ani staţiunea să fi fost una cum ne dorim toţi să fie. Din păcate, procesul ne dă peste cap pe toţi", a mai adăugat Boşneag.
Ceea ce mai salvează şi atrage turişti în acest moment în staţiunea Lacu Sărat este calitatea apei şi a nămolului.
Reamintim că în 2008, Chiscaniul a acţionat în judecată societatea "Unita Turism" SA - cea care exploatează plaja Lacu Sărat şi nămolul terapeutic - solicitând încasarea impozitelor aferente activelor acestei firme din Staţiunea Lacu Sărat. Până în acel moment, "Unita" achita impozitele la Primăria Brăila, considerând că bunurile sale se află pe raza teritorială a municipiului. Primăria Brăila a fost chemată în garanţie în proces, pentru ca "Unita" să poată recupera banii plătiţi către municipiu, în cazul în care Chiscaniul primea o sentinţă favorabilă. După nenumărate termene şi amânări, Curtea de Apel Galaţi i-a dat dreptate Chiscaniului, însă Primăria Brăila şi "Unita Turism" au făcut recurs.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro