Mergi la conţinutul principal

Staţiunea Lacu Sărat, invadată de... mașini

• în minivacanța de Rusalii, stațiunea de lângă Brăila a fost la mare căutare, fiind luată cu asalt de... gălățeni, buzoieni, vrânceni și chiar de brăileni • mașinile înmatriculate în județele învecinate au înțesat, practic, stațiunea, aleile principale fiind la un moment dat efectiv blocate de coloanele de autoturisme care nu mai puteau înainta în nicio direcție • turiștii care n-au mai prins loc pe plaja mare s-au descurcat cum au putut, mulți fiind nevoiți să se mulțumească cu porțiunile de mal transformate în ultimii ani în adevărate gropi de gunoi

 

Zilele libere ocazionate de sărbătoarea Rusaliilor, căldurile caniculare şi lipsa plajelor de altă dată de la Dunăre, toate acestea i-au determinat pe brăileni să se îndrepte către Lacu Sărat. Când, ce să vezi: staţiunea era înţesată de autoturisme, de ordinul sutelor şi îndeosebi cu numere de Galaţi, dar şi din Buzău, Vrancea, Ialomiţa etc. Parcate pe trotuar şi pe fiecare metru pătrat disponibil pe carosabil, plus în orice loc dosnic, pe iarbă, sub copaci şi între boscheţi sau vegetaţia sălbatică – nu aveai loc să mai pui un cearşaf. Căutând umbra, multe persoane (fără bilet) s-au odihnit şi au mâncat chiar în condiţii insalubre, acolo unde fosta plajă a copiilor s-a transformat, de ani de zile, într-o adevărată haldă de gunoi. Iar cine a ajuns cu “camparea” până la coada lacului, lângă DC8 Chiscani-Lacu Sărat, a trebuit să suporte mirosul insuportabil de la mătasea broaştei şi rădăcinile de stuf şi papură intrate în putrefacţie. La rândul ei, plaja amenajată, cu 25 de lei biletul pentru adulţi, era înţesată de oameni, iar cui nu i-a dat mâna a ocupat zonele limitrofe ale lacului, aşa-zisele plaje ale săracilor, cu dâra de gunoaie lasate în urmă.

 

Blocaj total cu autoturismele

La un moment dat, pe Aleea Mânăstirii, până dincolo de fosta tabără pentru copii, ba chiar şi spre DC8, a apărut ditamai ambuteiajul. Practic, cu trotuarele ocupate, şi la fel carosabilul, nu se mai putea înainta pe niciun sens. Şi dă-i claxoane, apropierea bară la bară, expresii triviale etc. Iar ca să mai intre aici vreo Ambulanță (dinspre Brăila) sau pompierii, era imposibil... “Aşa este când nu s-a stabilit să se circule în circuit, pe un singur sens, cu  redirijarea pe celelalte alei şi fără ca vreun agent – doi să fie prezenţi în staţiune. Şi nu înţeleg de ce a dispărut copertina metalică de la locul de parcare din staţiune; pentru  atenuarea acestui infern al parcării autoturismelor“, ne întreba un pensionar venit la tratament, nevoit să înghită şi noxele de la eşapamentul maşinilor. Evident, netaxate. “Iar ca să bei o gură de apă, nu există cişmele decât la mânăstire, unde abia ajungi din cauza aleilor începute şi neterminate. Aşa că vii cu apă de acasă sau dai 8, 10 sau 11 lei pe o halbă de bere”, opina cineva.

În ceea ce privește curăţenia, în pădurea din mijlocul staţiunii erau saci de gunoi aruncaţi sub vegetaţia netăiată şi, vorba cuiva, dacă mai era şi toaletată zona, se intra şi aici cu maşinile! În altă ordine de idei, de apreciat dotarea staţiunii cu bănci ergonomice, însă toate coşurile de gunoi erau sufocate şi înconjurate cu tot felul de ambalaje. Iar despre cum şi cu ce mijloace de transport în comun se ajunge, sau mai bine zis nu se ajunge, în staţiune, e un alt subiect...

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro