Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stăpâni pe terenuri împrejmuite ilegal pe malul Dunării

* ilegalitățile au ieșit la iveală după ce, în ultima săptămână, polițiștii Postului de PolițieTransporturi Navale Brăila, împreună cu polițiști de frontieră și lucrători ai Căpităniei Brăila și Comisariatului Județean de Mediu Brăila, au efectuat ample controale * s-a acționat pe tot cursul Dunării și pe luciurile de apă navigabile, inclusiv pentru protejarea ecosistemului acestor zone * în zona Chiscani, s-au depus de-a lungul malului atât de multe deșeuri inerte încât s-au format terenuri noi pe care unii s-au grăbit să pună stăpânire

 

Acțiuni de control pentru siguranță pe fluviul Dunărea și luciurile de apă navigabile. S-a verificat modul în care se efectuează transportul naval de persoane și agrement nautic, dar au fost vizate și alte aspecte, fiind constatate două infracțiuni prevăzute de art. 93, alin.1 din Legea 107/1996, legea apelor.

Potrivit polițiștilor, la data de 7 octombrie, la malul stâng al fluviului Dunărea,  între digul de protecție al localității Chiscani și luciul apei, zona ce aparține și se află în administrarea  Administrației Naționale “Apele Române”, a fost identificat un teren împrejmuit cu gard metalic, teren care coboară de la digul de protecție, până la luciul de apă, ce aparține unui brăilean de 50 de ani.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că acest teren a fost ridicat prin depunerea de deșeuri provenite din construcții și pământ, din anul 2020, fiind folosit și în proprietatea brăileanului, fără a deține aviz și autorizație de  gospodărire a apelor emise de Administrația Națională Apele Române.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de “Executarea, modificarea sau extinderea de lucrări, construcții ori instalații pe ape sau care au legătură cu apele, fără avizul legal ori fără notificarea unei astfel de lucrări” faptă prevăzută și pedepsită de art. 93 alin.1, din Legea 107/1996 cu modificările și completările ulterioare.

În aceeași zi, la malul stâng al fluviului Dunărea, între digul de protecție al localității Chiscani și luciul apei, zona ce aparține și se află în administrarea  Administrației Naționale “Apele Române”, a fost identificat un alt teren, împrejmuit cu gard metalic, teren care coboară de la digul de protecție până la luciul de apă, ce aparține unui brăilean de 39 de ani.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că acest teren a fost ridicat prin depunerea de deșeuri provenite din construcții și pământ, din anul 2020, fiind folosit și în proprietatea brăileanului, fără a deține aviz și autorizație.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

Cele două infracțiuni au fost depistate în perioada 04-10 octombrie, atunci când polițiștii Postului de Poliție Transporturi Navale Brăila, din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Brăila - Secția Regională de Poliție Transporturi Galați, au acționat împreună cu reprezentanți din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brăila, cu lucrători din cadrul Căpităniei Brăila și Comisariatului Județean de Mediu Brăila. S-au efectuat controale pe tot cursul Dunării și pe luciurile de apă navigabile, inclusiv pentru protejarea ecosistemului acestor zone. “S-a acționat, în principal, pentru respectarea  prevederilor legale care reglementează transportul naval de persoane și agrement nautic, dar și a normelor privind pescuitul și acvacultura, pentru  prevenirea și combaterea migrației ilegale și infracționalității transfrontaliere, precum și în ce privește protecția mediului, a prevenirii poluării voluntare sau accidentale și a prevenirii extracțiilor ilegale a produselor balastiere din albia fluviului Dunărea. Astfel au fost desfașurate 41 de controale în aceste zone, fiind verificate 12 ambarcațiuni de agrement, 3 bacuri și 8 ambarcațiuni de pescuit, dar și 4 agenți economici”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii