Perioada de eliberare este 12 mai 2009-12 mai 2010.
Stănculescu este obligat să nu iasă din Bucureşti şi Ilfov fără încuviinţarea instanţei militare, să se prezinte la Poliţie ori de câte ori este chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără să anunţe şi să nu folosească sau să deţină arme.
Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a decis să ia pe 12 mai o decizie privind cererea lui Victor Athanasie Stănculescu de întrerupere a executării pedepsei pe motive medicale, după ce fostul general a susţinut, pe 5 mai, la ultimul termen, că s-a săturat de procese. "M-am săturat de procese, de 20 ani. Medicul legist probabil vrea să constate post-mortem că diagnosticul care mi s-a pus este corect. Doresc să închid acest proces", a declarat Stănculescu în faţa instanţei.
Avocaţii fostului general au susţinut că raportul de expertiză medico-legală depus la dosar nu a fost semnat de toţi membrii comisiei speciale şi că interpretările şi diagnosticul din raport sunt contrazise de concluzia documentului. Stănculescu a spus, însă, că nu este de acord cu cererea avocaţilor de a trimite dosarul înapoi la INML.
Stănculescu va beneficia de întreruperea pedepsei la fel cum Mihai Chiţac, alături de care a fost condamnat, a fost eliberat, pe 29 decembrie anul trecut, pe o perioadă de trei luni. Chiţac a făcut, între timp, o cerere de prelungire a perioadei de întrerupere a pedepsei.
În cazul procesului său, instanţa militară a decis, pe 5 mai, ca un nou termen să aibă loc pe data de 26 mai, pentru ca fostul general să fie dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde medicii care au spus că trebuie operat să îl programeze pentru intervenţie chirurgicală.
Procesele în care Chiţac şi Stănculescu cer să fie eliberaţi au fost amânate, pe 14 aprilie, de magistraţii Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti pentru data de 5 mai, din cauza lipsei expertizelor medicale din ambele cauze.