Mergi la conţinutul principal

Stâlp de electricitate prăbuşit în stradă

Speriaţi de zgomotul puternic, oamenii au ieşit din case şi au constatat că un excavator care efectua lucrări de profilare la strada Viitorului, aflată în apropiere, a lovit stâlpul de electricitate. Din fericire, în zonă nu se afla niciun trecător, altfel consecinţele ar fi fost tragice. Locuitorii de pe stradă sunt însă revoltaţi din cauza acestui incident şi îi acuză pe muncitori de neglijenţă, mai ales că pereţii de la casele construite din paiantă s-au crăpat serios, iar ei nu au bani să îi repare. "Mi s-a fisurat casa, de la bubuitura aia s-a smucit cu totul. Este casă veche, făcută şi din paiantă, nu este rezistentă. Copiii se uitau la televizor, au sărit în sus când au auzit bubuitura, s-au speriat. Nu se poate aşa ceva. Şi domnul inginer de lucrare mi-a spus «ce vrei mă?» Cu excavatorul a dat în spate, în loc să bage cu cupola, a lovit stâlpul. Mi-a zgâriat un pic maşina, noroc că nu era chiar acolo că o făcea praf. Dacă era vreun copil acolo, îl omora", ne-a povestit Gheorghe Costel Suraj, care locuieşte pe strada Olangeriei la nr. 27 bis. La rândul său, Sâmbotin Gheorghe ne-a spus că stâlpul căzut i-a smuls firele electrice cu totul din curte, însă casa a rezistat pentru că fusese consolidată recent. "Eu era cât pe-aci să ies cu maşina din garaj, noroc că nu am apucat. Mi-a smuls tot, mi-a luat cu totul firele. Noroc că am consolidat casa, că îmi cădea toată. Au plecat casele într-o parte, la vecini le-a tras cu totul. Lucrările au început de luni, să ne facă strada asta. Noi ne-am bucurat, după 20 de ani de când tot facem somaţii că plătim taxe şi impozite ca în centrul oraşului, deşi nici canalizare nu avem, măcar să facă străduţa asta", a spus Sâmbotin Gheorghe, de la nr. 27. Un alt vecin, Nicolae Gândac, ne-a declarat că bubuitura a fost atât de puternică, încât i-au sărit paturile din casă. Omul s-a plâns că nu are bani să îşi consolideze casa şi că din cauza maşinilor de mare tonaj care trec pe stradă se teme să nu îi cadă pereţii în cap. "A fost bubuitura puternică, au sărit paturile. Am zis că ne pică ceva în cap. După ce că e casa de 100 de ani, ne mai cade şi în cap. Uitaţi cum pleacă casa! Dacă eraţi aici să fi simţit zdruncinătura! Am 5 copii, eu de unde îmi mai repar casa, că eu nu am cu ce trăi de azi pe mâine. Am mai lipit cu ipsos, nu putem să facem mare lucru, sunt casele vechi. Trec cu maşini din astea mari pe stradă, de 20-30 de tone, vine cu fier vechi la Remat aici, trec pe strada asta că e mai aproape. A intrat acum câţiva ani cu maşina direct în gard la vecinul", a povestit Nicolae Gândac.
Deşi am încercat să stăm de vorbă cu muncitorii care efectuau lucrările pe strada Viitorului şi să aflăm pentru ce firmă lucrează, aceştia ne-au spus sec că nu ştiu numele societăţii. Surse din cadrul Primăriei Brăila ne-au informat că lucrările sunt efectuate de "Eltini Construct" Brăila, care va înlocui stâlpul de electricitate căzut. Aceleaşi surse ne-au precizat că excavatorul a derapat din cauza străzii aflate în pantă, lovind stâlpul de electricitate. Vom reveni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro