Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Spune stop traficului de minori!

La nivel national au fost declansate in ultima perioada ample campanii pentru stoparea abuzurilor savirsite impotriva minorilor. Asistentii sociali, cadrele didactice, medicii, judecatorii, procurorii si preotii sint inclusi in programe de informare si instruire pentru a combate acest fenomen. In acest context, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a semnat in cursul acestor zile protocolul de colaborare cu Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane. La seminarul pentru promovarea drepturilor copilului din Lacu Sarat a fost prezenta si Cornelia Crisan, inspector de specialitate in cadrul Centrului de combatere a traficului de persoane din Galati, la care va fi arondat si judetul nostru.
Cei prezenti la discutii au precizat ca nu doar copiii abandonati sint supusi acestui risc, ci si cei care se afla in familii. "Copiii abandonati de parinti, in institutii sau in strada, precum si cei marginalizati in societate sint vulnerabili. Numarul lor este foarte mare. Acum lucram la centralizarea situatiilor. Cei care nu au acte de identitate sau care nu figureaza in nici un document oficial sint expusi. Imediat ce ajung la virsta majoratului sau dupa ce parasesc institutiile de ocrotire, soarta lor pare sa nu mai intereseze pe nimeni. Nu numai copiii abandonati risca acest lucru, ci si cei care au o situatie materiala precara si cei care au handicap", ne-a declarat Cornelia Crisan.
In ciuda faptului ca exista reguli foarte stricte in ceea ce priveste deplasarea minorilor in alte tari, in sensul ca este nevoie de hotariri judecatoresti pentru insotitori, apar multe situatii in care minorii pleaca insotiti de persoane de rea credinta. Specialistii spun ca se intimpla acest lucru deoarece traficantii reusesc sa ii convinga pe parinti sa semneze actele necesare. Cazurile pot fi semnalate la numarul gratuit de telefon 0800 800 678.
Membrii comunitatii sint primii care sesizeaza familiile aflate in situatii de risc. Legea precizeaza in mod expres ca, pentru a proteja minorii impotriva oricaror forme de violenta, abuz fizic sau mental, de rele tratamente sau exploatare, abandon, neglijenta, membrii comunitatii pot sesiza Serviciul Public de Asistenta Sociala sau Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii