Mergi la conţinutul principal

Sprijin spiritual și material pentru o văduvă cu șase copii din Brăila

* casa acesteia a luat foc pe 10 noiembrie, iar preoții și voluntarii Parohiei ”Sfânta Filofteia” din municipiul Brăila au ajutat-o cu materialele de construcție necesare refacerii acoperișului și a camerelor pentru locuit

 

De la începutul pandemiei, Parohia ”Sfânta Filofteia” din municipiul Brăila, cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Părinte Arhiepiscop Casian, a intensificat programele de ajutorare a semenilor nevoiași, a unităților medicale și a așezămintelor de ocrotire socială. O nouă acțiune de solidaritate creștină desfășurată cu multă implicare de preoții și credincioșii acestei parohii brăilene se desfășoară în aceste zile pentru o vaduvă care locuiește în trei camere modeste împreună cu cinci din cei șase copii pe care îi are.

Din nefericire, această familie a trecut printr-o grea încercare în noaptea de 10 noiembrie, atunci când, de la instalația electrică foarte veche, s-a declanșat un incendiu care a distrus în totalitate acoperișul casei și tot ce aveau în cele trei camere. Preoții și voluntarii parohiali s-au mobilizat imediat, iar după o evaluare a pagubelor în ședința Consiliului parohial s-a analizat și s-a aprobat ajutorarea familiei în regim de urgență cu materialele de construcție necesare refacerii acoperișului și a camerelor pentru locuit. După finalizarea lucrărilor de construcție, tot prin grija acestei parohii se va achiziționa și o parte din mobilierul necesar.

Zilnic, preoții sunt pe acest șantier, oferind familiei încercate consiliere spirituală și sprijin material pentru a putea trece mai ușor peste această grea situație și a avea încredere că până la sosirea sărbătorilor vor putea locui în casa amenajată așa cum se cuvine.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro