Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sprijin spaniol pentru selectionarea formatorilor in domeniul egalitatii de sanse

De curind, a fost finalizat proiectul Phare de infratire institutionala Romania - Spania, cel prin care a luat fiinta, pe plan local, Comisia Judeteana pentru Egalitate de Sanse (COJES). Desi principalul obiectiv al proiectului a fost cel de constituire a unei institutii care sa promoveze principiul egalitatii de sanse, In scopul eliminarii disparitatilor de gen si a discriminarilor pe motive de sex, un sprijin important a fost acordat si prin activitatile de formare si selectionare a celor ce urmeaza sa-si desfasoare activitatea in acest domeniu.
Deoarece Agentia functioneaza in cadrul Ministerului Muncii, presedintele COJES Braila a fost desemnat Veronica Macri, director executiv al Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Braila: "Unele dintre principalele atributii ale Comisiilor judetene sint promovarea abordarii integrate a principiului egalitatii de sanse si elaborarea de recomandari si Indrumari pentru autoritatile publice locale, In vederea aplicarii politicilor si programelor specifice de promovare a principiului. De asemenea, Comisiile vor avea si atributii de promovare a schimbului de experienta si de informatii privind actiunile desfasurate In domeniu, dar si de promovare a propunerilor pentru strategia locala de implementare a principiului egalitatii de sanse Intre femei si barbati. Speram ca la Braila sa nu avem cazuri reale de discriminare, iar femeile sa fie bine reprezentate in judet."
COJES Braila a luat fiinta in baza unei Hotariri Guvernamentale si este alcatuita din reprezentanti ai structurilor deconcentrate ale institutiilor publice centrale, ai autoritatilor administratiei publice locale, organizatiilor sindicale, asociatiilor patronale precum si ai organizatiilor neguvernamentale cu activitate recunoscuta In domeniul egalitatii de sanse.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii