Mergi la conţinutul principal

Sprijin pentru incadrarea in munca a tinerilor care parasesc centrele de plasament

Vineri, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila a organizat un atelier de lucru cu tema "Facilitarea accesului tinerilor care implinesc 18 ani si parasesc sistemul de protectie la programele si cursurile de formare profesionala, informarea si consilierea acestora in legatura cu posibilitatile de angajare, precum si orientarea profesionala". La eveniment au participat reprezentanti ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila, Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei, Prefecturii si ai organizatiilor neguvernamentale brailene.
In deschiderea evenimentului, conducerea AJOFM Braila a prezentat protocolul incheiat cu DGASPC Braila, in vederea sprijinirii tinerilor care parasesc centrele de plasament, pentru incadrarea in munca. "Directia va realiza o baza de date cu tinerii care urmeaza sa paraseasca centrele de plasament si ii va indruma pe acestia catre Agentie, pentru identificarea unor solutii. De asemenea, ne vor pune la dispozitie niste spatii, in cazul in care nu vom dispune de ele, pentru desfasurarea unor activitati de informare si orientare profesionala. La rindul ei, Agentia va incheia contracte de solidaritate cu acesti tineri si ii vor include in baza de date, pentru a putea participa la burse si a beneficia de cursuri de formare profesionala. Pina in acest moment, am incheiat astfel de contracte cu 83 de tineri proveniti din centrele de plasament, dintre care 62 au fost incadrati in munca", ne-a precizat Simona-Ely Chioibas, director executiv al AJOFM Braila.
Contractele de solidaritate se incheie cu tinerii cu virsta intre 16 si 25 de ani aflati in dificultate, in scopul facilitarii accesului la un loc de munca. Acestea au o durata intre 1 si 2 ani si prin ele li se vor asigura servicii de consiliere profesionala si mediere si li se vor gasi locuri de munca corespunzatoare, pe care vor fi incadrati. Important de precizat este faptul ca Agentia acorda, din bugetul asigurarilor pentru somaj, angajatorilor care incadreaza in munca tineri cu virsta cuprinsa intre 16 si 25 de ani, in conditiile unui contract de solidaritate, o suma lunara reprezentind salariul de baza stabilit la data angajarii, dar nu mai mult de 75% din cistigul salarial mediu net pe economie. Aceasta suma se va acorda pina la implinirea, de catre angajat, a virstei de 25 de ani.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro