Mergi la conţinutul principal

Sprijin pentru cei 125 de bătrâni de la Căminul "Caraiman" din Brăila

* preoții și credincioșii Parohiei "Sf. Ierarh Nicolae", de pe Strada Ana Aslan, le-au oferit vârstnicilor haine, produse de igienă, iconițe și cărți de rugăciune, cu binecuvântarea ierarhului Dunării de Jos * valoarea ajutoarelor oferite depășește 5.000 de lei * de Sfântul Nicolae, parohiile brăilene vor organiza acțiuni de ajutorare a spitalelor, centrelor sociale, grădinițelor și semenilor nevoiași neinstituționalizați, tineri și vârstnici deopotrivă

 

Daruri pentru bătrânii unui azil din municipiu, oferite cu empatie de preoții și credincioșii Parohiei "Sf. Ierarh Nicolae", de pe Ana Aslan, în ajunul praznicului Ocrotitorului spiritual al Brăilei.

"Pe 2 decembrie, în cadrul manifestărilor dedicate Sfântului Ierarh Nicolae, Ocrotitorul municipiului Brăila, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfășurat o acțiune pastoral-misionară și filantropică la Căminul pentru persoane vârstnice "Caraiman", din cadrul Complexului rezidențial "Sfinții  Apostoli Petru și Pavel". Acțiunea de binefacere a fost organizată de preoții și membrii Consiliului și Comitetului parohial de la Biserica "Sf. Ierarh Nicolae" din Brăila", ne-a mărturisit părintele Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.

Darurile au fost pregătite din timp la biserică, fiind transportate, mai apoi, la azilul de bătrâni, cu respectarea normelor igienico-sanitare în vigoare. Cele 125 de persoane vârstnice din cadrul centrului de ocrotire socială au primit cu multă emoție și bucurie vizita preoților și a voluntarilor de la "Sf. Nicolae", parohia brăileană ocrotită de Sfântul Ierarh Nicolae. Aceștia le-au oferit în dar bătrânilor articole vestimentare, produse de igienă, iconițe și cărți de rugăciune, precizează pr. Rareș Bucur. Valoarea ajutoarelor oferite de această parohie în ziua de 2 decembrie a fost de 5.000 de lei.

Complexului rezidențial pentru persoane vârstnice "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" dispune de 201 locuri de cazare amplasate în 2 locații din Brăila. Aici sunt asigurate condiții corespunzătoare de găzduire și de hrană, îngrijiri medicale, recuperare și resocializare, activități de petrecere a timpului liber, asistență socială și psihologică, iar personalul este unul bine pregătit din punct de vedere profesional. Asistența religioasă este asigurată de către un preot capelan prin slujbe săptămânale, spovedanie și Sfânta Împărtășanie. Asistații beneficiază, de asemenea, și de servicii de ergoterapie, călcătorie, dar și alte facilități: bibliotecă, sală de festivități, cabinet de masaj, sală de mese și pentru petrecerea timpului liber.

"În această perioadă de sărbătoare pentru municipiul Brăila, prin implicarea mai multor parohii brăilene, sunt planificate și alte activități pastoral-misionare și social-filantropice pentru sprijinirea spirituală și materială a unităților medicale, a centrelor sociale, a grădinițelor și a semenilor nevoiași neinstituționalizați, tineri și vârstnici deopotrivă", a mai precizat părintele Rareș Bucur. Tot  acesta a precizat șI felul cum vor decurge lucrurile în ziua hramului bisericii “Sf. Nicolae”: ”În ziua hramului - luni, 6 decembrie - Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, începând cu ora 9.00. Din ziua de 5 decembrie 2021, de la ora 8.30, și pe parcursul zilei de 6 decembrie 2021, credincioșii se vor putea închina la Sfintele Moaște ale Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Ierarh Nicolae, așezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada acestei biserici, pentru care s-au luat din timp toate măsurile de distanțare fizică și de respectare strictă a normelor igienico-sanitare, prin contribuția preoților și a voluntarilor”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu