Sportivii români s-au întors cu nouă medalii de la Londra | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Sportivii români s-au întors cu nouă medalii de la Londra

Sportivii români participanţi la Jocurile Olimpice de la Londra au revenit ieri la Bucureşti, după două săptămâni de competiţie în care au reuşit să obţină nouă medalii, din care două de aur.
"Sportivii noştri s-au întors cu fruntea sus, au contat în lupta pentru medalii în fiecare zi, prezenţa lor a fost remarcată. Sportivii noştri s-au comportat admirabil şi au reuşit să vină acasă cu nouă medalii şi să ducă numărul total la peste 300", a declarat Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român la Aeroportul Internaţional Henri Coandă.
El a felicitat sportivii, antrenorii, federaţiile şi le-a transmis că de acum înainte începe un nou ciclu olimpic, exprimându-şi speranţa că în 2016, la Rio de Janeiro, rezultatele vor fi la fel de bune.
România a fost reprezentată la Olimpiadă de 103 sportivi din 15 discipline şi a încheiat competiţia pe locul 27 în clasamentul pe naţiuni, cu nouă medalii (2-5-2): aur - Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbaşa (sărituri); argint - Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere), echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor (sol); bronz - echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).
Sportivii români au fost aşteptaţi pe pista Aeroportului Henri Coandă de preşedintele ANST, Carmen Tocală. În aeronava cu care au revenit sportivii români s-a aflat şi premierul Victor Ponta, care a plecat vineri la Londra, pentru a asista la mai multe competiţii şi la închiderea Olimpiadei.

Se putea şi mai bine

În ciuda optimismului afişat de şeful COSR, bilanţul de la Londra nu e unul tocmai grozav.
România nu a mai obţinut un număr atât de mic de medalii de aur, două, de la JO de la Tokyo din 1964, dar atunci au mai fost cucerite patru de argint şi şase de bronz. După olimpiada japoneză, sportivii români au obţinut la fiecare ediţie a JO minimum patru medalii de aur, cu excepţia JO din 1972 de la Munchen, când au fost câştigate trei medalii de aur.
La JO de la Beijing, din 2008, bilanţul delegaţiei României a fost de opt medalii, dintre care patru de aur, una de argint şi trei de bronz.

Roxana Cocoş vrea aurul în 2016

Sportiva Roxana Cocoş, medaliată cu argint în concursul de haltere de la JO de la Londra, a declarat, ieri, la revenirea în ţară, că nu se poate gândi la retragerea din activitate pentru că are de luat o revanşă la următoarea ediţie a JO, cea de la Rio de Janeiro. "Mi-aş fi dorit să câştig aurul, dar sunt mulţumită şi cu argintul. Competiţia a fost foarte dificilă, am schimbat categoria, am trecut de la 63 la 69 de kilograme şi adversarele au fost pe măsură. Puteam să fac şi 63 de kilograme, dar credeam că Maneza va fi mai tare, însă a fost slabă la acest concurs faţă de cele anterioare. Acum îmi pare rău acum că nu am făcut 63 de kilograme pentru că puteam să fac record mondial, record olimpic. Să-mi ajute Dumnezeu să fiu sănătoasă, că mai sunt competiţii. Dar îmi iau revanşa la Rio sută la sută. Nu am cum să mă retrag. Dedic medalia de la Londra mamei mele şi familiei mele, celor care au fost lângă mine. La Beijing am venit pe 8, dar antrenorul mi-a spus că mă duce la Beijing ca să văd cum e Olimpiada şi la Rio trebuie să iau medalie. O să mă antrenez mult mai tare şi poate la Rio voi face 63. Eu nu prea sunt de 69, sunt mică de înălţime şi nu sunt atât de puternică să fac 69. Urmează o vacanţă, maximum o lună, şi apoi îmi reiau pregătirea", a declarat Cocoş pentru Digi Sport.

Sandra Izbaşa nu are planuri

Campioană olimpică la sărituri şi medaliată cu bronz în concursul pe echipe, Sandra Izbaşa a a declarat că nu ştie dacă va concura la următarea ediţie a JO, cea de la Rio."Mă bucur din suflet pentru că mi-am îndeplinit obiectivul. Sunt cele mai mai mari medalii din istorie, cântăresc vreo 412 grame, deci peste 800 de grame în total. Nu mi-e uşor să le car la gât, de aceea la ţin în cutie, le protejez şi pe ele, mă protejez şi pe mine. Nu iau decizii acum, mă voi gândi ce voi face pe viitor când mă voi linişti. Îm doresc relaxare alături de cei dragi, după voi vedea ce voi face", a declarat Sandra Izbaşa la Realitatea TV.

Alin Moldoveanu: Am muncit 16 ani pentru acest titlu

Alin Moldoveanu, campion olimpic la proba de tir, a declarat, la revenirea la Bucureşti, că a muncit 16 ani pentru medalia de aur câştigată la cea de-a XXX-a ediţiei a JO. "Am muncit 16 ani pentru acest titlu, cât am putut de mult şi am reuşit. Cred că oricine, dacă munceşte mult, o să reuşească", a declarat Moldoveanu.
Întrebat dacă în România sunt condiţii pentru practicarea tirului, Moldoveanu a răspuns: "Se pare că sunt condiţii dacă eu am reuşit". Alin Moldoveanu a afirmat că nu se aştepta înaintea concursului să câştige titlul olimpic. "Nu ai cum să te aştepţi la o medalie când pleci la Jocurile Olimpice. Nu ai cum să te aştepţi la o medalie, pentru că toţi sunt foarte buni. După ce s-a terminat concursul am aflat că am câştigat", a adăugat Moldoveanu.
Sportivul român a menţionat că nu şi-a dat seama imediat după concurs că a câştigat titlul olimpic. "Eram într-o stare profundă de concentrare şi nu reacţionezi în acele momente. Intri foarte greu şi ieşi foarte greu, eram aşa pasiv, apoi la imn aveam lacrimi în ochi", a explicat Moldoveanu.
Preşedintele interimar, Crin Antonescu, i-a decorat aseară pe sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Londra.

Final grandios

Jocurile Olimpice de la Londra, o competiţie "fericită şi glorioasă", s-au încheiat, duminică noapte, cu un show total la care au contribuit unele dintre cele mai mari vedete ale muzicii britanice, mii de voluntari, dar şi mai multe personalităţi din Brazilia, următoarea gazdă a Olimpiadei.
Ceremonia a început după bătăile unei replici a celebrului Big Ben, după ce spectatorii prezenţi în tribune, 80.000, au numărat la unison. Prinţul Harry al Marii Britanii şi preşedintele CIO, Jacques Rogge, au fost invitaţi apoi în aplauzele spectatorilor în loja regală, unde se afla şi ducesa de Cambridge, Catherine.
Defilarea sportivilor la ceremonia de închidere a început cu intrarea în arenă a celor care au purtat steagurile celor 204 naţiuni, România fiind reprezentată de Sandra Izbaşa.
Cel mai aşteptat moment al serii pentru mulţi fani din întreaga lume a fost apariţia trupei Spice Girls, reunită special pentru această ocazie. Emma Bunton, Mel C, Victoria Beckham, Geri Halliwell and Mel B au intrat pe stadion cu cinci taxiuri iniţial negre, care treptat s-au colorat cu mii de lumini. După ce au cântat melodia lor de debut, "Wannabe", ele s-au urcat pe maşini şi au făcut turul stadionului, cântând "Spice up your Life".
Flacăra olimpică s-a deschis în 204 "petale", deasupra apărând o pasăre de foc, moment însoţit de o nouă surpriză: trupa Take That cântând "Rule the world". Deasupra stadionului s-au aprins focuri de artificii, iar peste 200 de balerine de la Baletul Regal s-au îndreptat în paşi de dans către petale, care s-au stins. Show-ul s-a încheiat într-o atmosferă incendiară, cu legendara trupă The Who.
Întregul spectacol, conceput de directorul artistic Kim Gavin, a costat aproximativ 15 milioane de lire sterline şi a fost realizat cu prijinul a 3.500 de voluntari. Vedetele prezente la show au primit pentru prestaţia lor suma simbolică de o liră sterlină.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro